Eerste schop in de grond in IJhorst

Op dinsdag 15 september zette aannemer Bam Infra Telecom de eerste schop in de grond vlakbij het eerste verdeelpunt in IJhorst. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpen Rouveen, IJhorst, Grafhorst, ‘s Heerenbroek, Wilsum en Nijeveen is hiermee definitief van start.

De teller staat nu op bijna 1.000 adressen die worden aangesloten op het glasvezelnetwerk vertelt Bert Meijerink, directeur joint venture RENDO buitenaf bv. “Met de start van de aanleg vervolgen we de verdere uitbouw van het glasvezelnetwerk in de kop van Overijssel. Juist in deze tijd blijkt maar weer hoe belangrijk het voor wonen en werken is om over goede internetverbindingen te kunnen beschikken. Na afronding van de campagne begin dit jaar is het aantal abonnementen nog flink gestegen.”, aldus Bert. “Op dit moment loopt ook nog een vraagbundeling in Zwartewaterland en IJsselmuiden. We hopen in een volgende stap ook die kernen te kunnen voorzien van glasvezel.

Wethouder gemeente Staphorst blij dat de aanleg begint

Wethouder Mulder van gemeente Staphorst onderstreept het belang van een snelle internetverbinding voor de leefbaarheid in zijn gemeente. “Om het wonen in een kern als IJhorst aantrekkelijk te houden is een goede internetverbinding van belang. Ook voor de school en ondernemers. De actieve dorpsraad IJhorst heeft zich hier ook voor ingezet. Met hen zijn we blij dat de schop nu de grond ingaat”.

Ook Eddy Veenstra (directeur RENDO) is blij met de eerste schop in de grond. ‘’Investeren in glasvezelnetwerken gaat onverminderd door, thuis werken en leren is ook in de toekomst waarschijnlijk niet meer weg te denken. Belangrijk is dan ook dat we in onze regio de vaart erin houden met de realisatie van snel internet’’.