Jeugdboek  ‘ Als het donker wordt…’  nu bij De Haan te koop.

Rolina Ombashi (1965) woonachtig in Staphorst heeft onlangs haar tweede jeugdboek geschreven. Het boek ligt nu in de winkel van De Haan Boeken in Staphorst.

Het is koud en de wind laat de sneeuw alle hoeken van Nederland zien. Eva en Saar, twee stoere meiden, zijn op de terugweg van Ameland naar hun huis in Giethoorn. Onderweg in de trein worden ze herkend door vier enge mannen. Afgelopen zomer waren de meiden in het nieuws geweest. Ze hadden samen met hun drie even stoere buurjongens een diefstal opgelost. Het laatste stuk van de reis is per fiets. Maar door de dikke sneeuwbuien is dat niet mogelijk. De buurjongens Gies en Sjoerd schieten hun te hulp. Met de tractor en kar rijden ze Eva en Saar tegemoet. Als ze alle vier in de warme cabine van de tractor zitten en bijna thuis zijn gebeurt er iets onverwachts. Het heeft grote gevolgen. Ze moeten onderduiken. Maar waar? En dan wordt het donker…