Danny van der Sluis staat een bijzondere, maar bovenal mooie raceweek te wachten. Maandag en dinsdag komt de TT Racing Team coureur in actie tijdens de tweede ronde van het IDM Superbike kampioenschap op de Sachsenring. Vervolgens reist het team af naar het TT Circuit Assen, waar zaterdag 12 september de vierde race van het OW Cup seizoen wordt verreden.

Danny van der Sluis liet een uitstekende indruk achter tijdens de openingsronde van het IDM op het TT Circuit Assen. De coureur uit Staphorst wist op een zevende en tiende plaats te finishen in de sterke IDM Superbike 1000 klasse, waardoor hij nu op een achtste positie staat in de tussenstand. De tweede IDM ronde op de Sachsenring is bijzonder, aangezien het op een maandag en dinsdag (7-8 september) wordt verreden.

De Sachsenring is een compleet nieuw circuit voor Danny. Het circuit wordt gekenmerkt door veel bochtenwerk in combinatie met hoogteverschillen, wat het een unieke baan maakt. Maandag wordt een drukke dag voor het TT Racing Team met twee vrije trainingen en twee kwalificatie sessies. Dinsdag staan er twee races op het programma. Vervolgens gaat de IDM caravaan door naar de Lausitzring, waar in het weekend de derde IDM ronde wordt verreden. Danny en het TT Racing Team zijn daar niet van de partij, omdat er op hetzelfde moment een ONK wedstrijd op het programma staat.

Zaterdag 12 september wordt de vierde race van het OW Cup seizoen verreden op het TT Circuit Assen. Met twee overwinningen en een tweede plaats gaat de BMW coureur aan de leiding in het Nederlands kampioenschap, waarin hij zijn titel probeert te verdedigen. Inclusief de race van 12 september staan er nog vier ONK races op de kalender in het seizoen 2020.

Danny van der Sluis: “Het wordt een mooie en drukke raceweek. De Sachsenring is compleet nieuw voor mij. Ik heb veel onboard beelden gekeken om mij een beetje voor te bereiden. Het circuit bestaat uit veel bochtenwerk en hoogteverschillen, dat zijn twee dingen die mij altijd wel goed bevallen. We gaan er gewoon vol voor en dan gaan we zien waar we kunnen eindigden. Vervolgens reizen we door naar Assen, waar we zaterdag de vierde ONK race rijden. Het wordt een race over twaalf ronden en dat is mooi. Het gevoel tijdens de laatste races in Assen was erg goed en we gaan ervoor om dit tijdens de komende OW Cup ronde door te trekken!”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie