Komend weekend mag het TT Racing Team de BMW S1000RR voor de eerste keer dit jaar gaan starten voor een wedstrijd. Zaterdag 5 juni wordt de eerste race van het Dutch Superbike kampioenschap verreden op het TT Circuit Assen. Regerend kampioen Danny van der Sluis is er meer dan klaar voor!

De rijders van het International Dutch Championship (IDC), voorheen OW Cup, moesten door de coronasituatie lang wachten op hun eerste wedstrijd in 2021, maar komende zaterdag (5 juni) gaat het seizoen dan toch echt beginnen. Danny van der Sluis en het TT Racing Team gaan er alles aan doen om de Dutch Superbike titel te prolongeren.

Aanstaande woensdag en donderdag zal Danny nog twee dagen gaan testen op het TT Circuit Assen om de laatste puntjes op de i te zetten. De weerverwachtingen voor zowel de testdagen als de wedstrijden lijken erg goed. De eerste ronde van het IDC kampioenschap wordt met coronamaatregelen afgewerkt, wat onder andere betekent dat er geen publiek aanwezig mag zijn en dat ieder team maar beperkt teamleden mag meenemen naar het circuit. Zaterdag 5 juni staan er voor Danny eerst twee kwalificaties op het programma, gevolgd door de eerste race van het seizoen die om 16:40 uur van start gaat. Het volledige tijdschema is onder Danny’s quote geplaatst.

Danny van der Sluis #10: “Ik heb er natuurlijk enorm veel zin in, want heeft lang geduurd voordat we echt konden gaan racen. Het weer lijkt erg goed, ook voor de testdagen die we deze week nog gepland hebben. De verwachting is ook dat we dan nog bruikbare meters kunnen maken. In grote lijnen hebben we dezelfde setup als vorig jaar met een paar kleine aanpassingen, die we komende woensdag en donderdag willen gaan finetunen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen en dat we sterk aan het seizoen kunnen beginnen!”

Foto © Jan Timmerman – JTS Fotografie