Na de vakantieweken pakt orgelcomité Genemuiden de orgelserie weer op. Na een bijzondere livestream start met Gert van Hoef, Ton Koopman, Evan Boogerd en Martin Mans bent u weer welkom in de Grote kerk van Genemuiden bij het orgelconcert van Harm Hoeve op D.V. dinsdag 1 september aanvang 20:00 uur.

Hoeve speelt op de hem kenmerkende enthousiaste wijze zowel bekende Nederlandse koraalkunst als ook meer literaire werken, dit keer uitgezocht rond het thema 75-jaar vrijheid. Weinigen weten het orgel zo ‘tot leven te laten komen’ als hij. Op programma staan o.a. Geeft uw lot in handen van uw Vader (Schubert), Dank sei dir, Herr (Händel), Land of Hope and Glory (Elgar), The Exodus Song (Gold), Variaties (Mendelssohn-Bartholdy), het bekende Wilhelmus met de bede uit psalm 134 (Zwart). Hoeve improviseert zelf over het psalm 42 en 43 en het Israèlisch Volkslied Hatikwah. In het programmablad wordt van ieder nummer de relatie met oorlog en bevrijding toegelicht.    

Evenals de vorige keer is het voor maximaal 150 personen weer mogelijk het concert bij te wonen. Beneden in de kerk zijn via een scherm de verrichtingen van de organist te volgen. Bezoekers dienen vooraf te reserveren via info@orgelcomitegenemuiden.nl . Tijdens de avond gelden de algemene richtlijnen van het RIVM. Wie ziek is, of verkoudheidsklachten heeft, blijft dus thuis. Ook zal er geen koffie of thee worden geschonken. De avond begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk zijn om 19.30 uur open. De toegang tot het concert is gratis. Bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de gemaakte kosten. In het besef dat we langzaamaan weer terug gaan naar het oude normaal voor 150 bezoekers zal dit orgelconcert niet via livestream te volgen zijn.