Je hebt een huis met een hypotheek. Je woont prima en wilt niet verhuizen. Toch is het goed om eens kritisch naar je hypotheek te kijken. Vaak is je persoonlijke situatie sinds het moment dat je je hypotheek afsloot, veranderd. Wij helpen je graag.

Kinderen

Als je kinderen hebt gekregen en meer ruimte in huis wil, kan een verbouwing hét moment zijn om je hypotheek over te sluiten of een tweede hypotheek te nemen. De geldverstrekker toetst of een tweede hypotheek op basis van je financiële situatie mogelijk is.

Aflossingsvrije hypotheek

Heb je een hypotheek met een groot deel aflossingsvrij maar zou je meer willen aflossen? Dan kun je ervoor kiezen om (een deel van) je hypotheek om te zetten naar annuïteiten of lineair.

Pensioen

Een aantal jaren voor je pensioen is het goed om je voor te bereiden op de financiële kant ervan. Je woonlasten spelen daarin ook een belangrijke rol. Vaak daalt je inkomen, heb je mogelijk een lagere hypotheekschuld en overwaarde op je woning.

Advies op maat

Wij adviseren onze klanten om hun hypotheek te laten meegroeien met hun persoonlijke situatie. Op basis van je woonwensen en toekomstplannen kunnen wij adviseren of oversluiten een goede stap is. Oversluiten doe je het beste aan het einde van de rentevaste periode. In dat geval hoeft er geen boete betaald te worden.

Maak eens een afspraak. Ik bereken graag of de oversluitkosten terugverdiend kunnen worden met een lagere netto maandlast.