Niets geeft meer het voorjaar aan dan bloemen en opkomende bloembollen. Een passie die Anton Nikkels al van jongs af aan bezig houdt. In zijn bloemkwekerij in Nieuwleusen kweekt hij naast bloembollen en vroege voorjaar- en zomerbloeiers ook perkplanten, vaste planten en alles voor de moestuin.

Het leukste is dat je in de kas aan de Zandspeur 81 gewoon zelf je planten kunt uitzoeken. Van violen, fuchsia’s tot koolplanten of allerlei kruiden. Maar ook voor cadeautjes of het opmaken van een mooie bloembak, ben je aan het goede adres. Praat je met Anton over zijn planten, dan hoor je het enthousiasme in zijn stem. “Het allermooiste is dat je mensen een mooi product mee kunt geven. Dat geeft zoveel genoegdoening”, zegt hij. Precies ook de reden waarom hij graag direct aan de consument levert. “Alles wat je wenst, proberen wij te maken” aldus de trotse eigenaar.

Inmiddels zit Anton al meer dan 40 jaar in het vak. Dat zie je terug in de planten maar ook in de prijs/kwaliteitverhouding en een goed advies. In de kas vind je een breed assortiment in petunia’s, geraniums, begonia’s, bacopa’s maar ook dahlia’s en vele andere soorten prachtige planten. En wil je een kleine of grotere moestuin, ook dan helpt Anton je graag verder met zowel planten als goed advies.    

Voor de zomerbloeiers kun je vanaf half april terecht en daarvoor zijn er nog diverse bloembollen of vroege voorjaarsbloeiers zoals violen, primula’s en ranonkels om je tuin of terras al gezellig te maken. “Hou dan nog wel even de kou in de gaten”, zegt Anton. “Zomerbloeiers kunnen niet tegen vorst. Komt er toch een koud nachtje? Zet dan de potten even in de garage of dek ze buiten af met oude gordijnen. Die zijn goed isolerend en beschermen je planten zodat je er de hele zomer van kunt genieten.”

Anton’s Bloemkwekerij
Zandspeur 81, Nieuwleusen
e. info@antonsbloemkwekerij.nl
w. www.antonsbloemkwekerij.nl