RACE-KIDS biedt kinderen tussen 7 en 14 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met zelf motorrijden. Deze opstapdagen worden ook georganiseerd op Evenemententerrein de Tippe in Staphorst  

Al jaren organiseert RACE-KIDS voor kinderen opstapdagen om te leren motorrijden. Dit doet de organisatie in de herfst en winterperiode op indoor kartbanen en de rest van het jaar op parcoursen in de open lucht. RACE-KIDS heeft al jaren een samenwerkingsverband met Evenemententerrein de Tippe in Staphorst. Vanaf het voorjaar kunnen kinderen minimaal één keer per maand voor de eerste keer opstappen op een minibike en zo leren motorrijden in Staphorst. Ook biedt RACE-KIDS rijtijd aan jonge gevorderde coureurs, die al wedstrijden racen. De kinderen worden ingedeeld in diverse groepen, waardoor ieder kind met andere rijders maar op een gelijkwaardig niveau het parcours rijdt. Ook zullen we weer ruimte bieden aan ouders om zelf te ervaren hoe leuk en uitdagend het rijden op de pocketbike of minibike schakelmotor is. Als het lukt, kan je samen met je kind het parcours rijden. 

RACE-KIDS heeft een ervaren begeleidingsteam. Veiligheid en plezier voor de deelnemers staan dan ook voorop tijdens alle sportdagen. RACE-KIDS regelt tevens de motoren en veilige kleding. Kinderen die voor de eerste keer komen rijden bij RACE-KIDS, worden opstappers genoemd. Het begin is heel laagdrempelig, want tijdens de eerste sessie loopt de ouder met het kind mee. Stel dat het kind valt of te hard gaat, dan kan de ouder de motor uitzetten door middel van het rekbare noodstopkoord. Vervolgens wordt er langzaam naartoe gewerkt dat het kind zelfstandig kan gaan rijden. De meeste kinderen rijden na de eerste sessie al zelfstandig en kan de ouder ‘uitrusten en genieten’. 

In het kort kan je de volgende dingen verwachten tijdens je eerste dag bij RACE-KIDS:
1: Je meldt je aan bij de RACE-KIDS organisatie waar je een motor en outfit toegewezen krijgen
2: Je trekt je beschermende kleding aan
3: Je krijgt uitleg over het gebruik van de motor en het parcours
4: Je rijdt de eerste sessie terwijl je als vader of moeder met je kind meeloopt
5: Je kan nog een tweede, derde en vierde sessie rijden. De ouder werkt daarbij samen met de RACE-KIDS begeleiders. Zo leert je kind het snelst zelfstandig rijden.
6: Na afloop van elke rijsessie is er even overleg met daarin de aandachtspunten voor verbeteringen.

RACE-KIDS organiseert naast in Staphorst ook kennismakingsdagen in de overige regio’s van het land. Het aanmelden voor een sportdag is heel eenvoudig en dat kan via www.race-kids.nl/agenda. Op de website www.race-kids.nl is tevens alle informatie te vinden over de mogelijkheden bij RACE-KIDS.

RACE-KIDS kalender zomer 2020:

OpstapdatumCircuit locatie
zondag 26 juli 2020Nieuw-Vennep
zaterdag 8 augustus 2020TT Junior Track in Assen
zondag 9 augustus 2020Nieuw-Vennep
zaterdag 22 augustus 2020Staphorst
zondag 30 augustus 2020TT Junior Track in Assen
zondag 6 september 2020Nieuw-Vennep
vrijdag 11 september 2020Lelystad
zaterdag 19 september 2020Staphorst
zondag 20 september 2020Venhuizen
woensdag 30 september 2020Lelystad
zondag 4 oktober 2020Nieuw-Vennep
woensdag 14 oktober 2020TT Junior Track in Assen 
zaterdag 17 oktober 2020Staphorst
donderdag 22 oktober 2020TT Junior Track in Assen

Foto: ©racesport.nl