Helaas kan de jaarlijkse Internationale grasbaanrace georganiseerd door de motorclub AMBC Staphorst dit jaar niet door gaan. De reden is bekend, vanwege de corona crisis zijn alle nationale evenementen opgeschort en kunnen velen niet opnieuw gepland worden door diverse oorzaken. Zo ook voor de grasbaanraces. Het was gewoonweg niet mogelijk om later in het jaar dit evenement nog te organiseren, onder meer  vanwege de Internationale grasbaan kalenders.


De laatste jaren werd het grasbaan evenement echter op de donderdagavond gestart met een mooie oldtimerrit voor auto’s, motoren en bromfietsen. Gelukkig heeft de oldtimer commissie van de AMBC dankzij de versoepelde regels omtrent corona voor dit mooie evenement wel een plaats kunnen inruimen op de nieuwe kalender. Op zaterdag 8 augustus zal evenemententerrein De Tippe in Staphorst weer het domein zijn van prachtig gerestaureerde, of heel goed onderhouden, klassieke auto’s, motoren en bromfietsen. De liefhebbers kunnen genieten van de voertuigen voor, tijdens of na de rit. Vooraf zullen alle deelnemende voertuigen opgesteld zijn op het evenemententerrein en bij terugkomst van de rit wederom. De catering van de club zal op het terrein De Tippe aanwezig zijn en tevens halverwege de route van ca. 100km op de pauze locatie.

De oldtimercommissie meld dat men zich houd aan de regels van het RIVM en dat houd in dat de 1.5 mtr afstand gerespecteerd dient te worden door deelnemers en door publiek. Het advies is bij meer dan 2 personen in één voertuig om een mondkapje te dragen.

Vooraf opgeven voor deelname
De inschrijving loopt al behoorlijk door en nadert al de honderd voertuigen. Maar het evenemententerrein De Tippe is groot genoeg dus er is altijd ruimte om nog in te schrijven. Deelname aan deze prachtige rit is gratis maar men dient zich vooraf op te geven. Dit kan via mail naar opgaveoldtimer@hotmail.com  of middels een whatsapp bericht naar telefoonnummer 06-20379395 of 06-14926944. Bij opgave dienen de volgende gegevens te worden vermeld:
-Naam:
-Woonplaats:
-Deelname met auto, motor of bromfiets:
-Mailadres:

De AMBC hanteert de volgende spelregels:
We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM
Gebruik gezond verstand en houd 1,5 meter afstand.
Dit geldt ook voor het aanwezige publiek
Advies is bij meer dan 2 personen in een voertuig een mondkapje te dragen.
Alvorens in te schrijven / aanmelden, desinfecteer uw handen.
Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.
Terrein open om 10:30.
Starten vanaf 11:30.
Catering aanwezig.
Halverwege de rit pauze locatie met catering.