Per 1 juli 2020 mogen Nederlandse Bibliotheken de coronamaatregelen op een aantal punten weer verder versoepelen van de regering. Deze versoepeling brengt medewerkers en klanten van de Bibliotheken in de Kop van Overijssel, Zwartewaterland en Staphorst weer een stapje dichter bij een normaal bibliotheekbezoek, zoals we dat voor de coronacrisis gewend waren. 

Hoewel de regels per vestiging zullen verschillen, geldt vanaf woensdag 1 juli voor alle aangesloten Bibliotheken dat ingeleverde boeken niet langer in quarantaine hoeven. Teruggebrachte boeken zullen hierdoor weer veel sneller beschikbaar zijn voor de klant. 

Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn vanaf juli weer van harte welkom om zonder begeleiding van een volwassene naar de Bibliotheek te komen. Zij hoeven onderling en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden en kunnen in de zomervakantie dus rustig zonder hun ouders leuke boeken uit komen zoeken. Ook staan er weer allerlei leuke activiteiten op stapel voor de jeugd, zoals voorlezen en knutselen voor de kleinsten, en een tweedaagse Minecraft-competitie en een Microbit-speurtocht voor de oudere kinderen. Op de websites staat het complete zomerprogramma. 

Daarnaast zijn vanaf juli de leestafels en werkplekken in een deel van onze vestigingen weer beschikbaar. Ontspannen met een krantje en een kopje koffie behoort daar dus weer tot de mogelijkheden. De heropening en het aantal beschikbare plekken hangt af van de beschikbare ruimte en opstelling per bibliotheek. Op de website van uw Bibliotheek kunt u zien of u ook weer in uw vestiging terecht kunt.  

De versoepeling van het landelijke bibliotheekprotocol valt samen met de heropening van onze laatste bibliotheekvestigingen. Bibliotheek Giethoorn opende op donderdag 25 juni haar deuren en Bibliotheek Sint Jansklooster volgde op maandag 29 juni. Als laatste opent Bibliotheek Rouveen op 7 juli weer de deuren. Vanaf dat moment zijn al onze vestigingen dus weer (op aangepaste tijden) geopend en is iedereen weer van harte welkom.   

Kijk voor alle nieuwe regels en protocollen, actuele openingstijden per vestiging en het complete zomerprogramma op onze websites: www.bibliotheekkopvanoverijssel.nlwww.bibliotheekzwartewaterland en www.bibliotheekstaphorst.nl.