De maatregelen van het RIVM doen  besluiten nog geen ritten te plannen

Stichting Welzijn Staphorst (SWS) kan het vervoersproject ANWB AutoMaatje Staphorst nog niet weer opstarten. De ANWB liet aan coördinator Marlies Vedder van ANWB AutoMaatje Staphorst weten dat er meer tijd nodig is om AutoMaatje weer opgang te krijgen. Ondanks alle afgekondigde versoepelingen, blijft de afspraak dat in eigen vervoersmiddelen altijd 1,5 meter afstand moet worden gehouden, als het niet gaat om één huishouden, overeind. Op deze regel is ook geen uitzondering mogelijk. 

Het RIVM heeft tot nu nog niet besloten om op deze landelijke maatregel voor ANWB AutoMaatje een uitzondering te maken. De chauffeurs behoren namelijk niet tot vitale-, cruciale- of contactberoepen.

De ANWB laat weten dat het advies is om tot 1 juli geen ritten aan te nemen.

‘We horen van zowel de vrijwilligers als de deelnemers dat ANWB AutoMaatje wordt gemist. Het is dan ook spijtig, maar wel begrijpelijk, dat het nog niet weer kan worden opgestart.’ aldus Marlies Vedder.

Het vervoersproject is in januari 2020 gestart in Staphorst en kon al rekenen op veel deelnemers. Het bleek in een behoefte te voorzien. De 50e rit zou binnenkort feestelijk gereden worden maar kon vanwege de corona-crisis niet doorgaan.
SWS houdt op dit moment wel regelmatig contact met de deelnemers en vrijwilligers van ANWB AutoMaatje Staphorst.

Wanneer u hulp nodig heeft, of behoefte heeft aan een praatje, neem dan gerust contact op met SWS. Tijdens kantooruren is SWS bereikbaar op 0522-465143.