Stichting Welzijn Staphorst is op dit moment op zoek naar een rittenplanner voor de vrijdagmorgen. De vrijwillige rittenplanner zal op vrijdagmorgen, van 09:00-12:00 uur, vanuit het kantoor van SWS in het Dienstencentrum in Staphorst de telefoon van ANWB Automaatje Staphorst beantwoorden. De aangevraagde rit kan gelijk worden ingepland via een eenvoudig systeem op de computer. Nadat de match tussen een chauffeur en deelnemer is gemaakt, neemt de rittenplanner weer contact op met de deelnemer om te laten weten dat er een chauffeur klaar staat op het afgesproken moment.

Eigenschappen vrijwilliger

SWS zoekt een vrijwillige rittenplanner die:

– goede contactuele eigenschappen bezit;
– goed kan luisteren;
– zorgvuldig is;
– met eenvoudige software op de laptop kan omgaan;
– (in principe) iedere vrijdag van 09:00-12:00 uur beschikbaar is;
– zelfstandig kan werken;
– dienstverlenend is ingesteld.

ANWB AutoMaatje Staphorst

In januari 2020 is in de gemeente Staphorst ANWB Automaatje gestart.

ANWB Automaatje houdt in dat plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen vervoeren. Dat zijn mensen uit Staphorst, IJhorst en Rouveen, die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

ANWB AutoMaatje is een gezamenlijk project van de ANWB, Stichting Welzijn Staphorst (SWS) en de gemeente Staphorst.

Met ANWB AutoMaatje Staphorst kunnen minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij vrienden.

Aanmelden als rittenplanner

Heeft u interesse in dit dankbare vrijwilligerswerk? Kijk op de website van SWS: www.sws-staphorst.nl of neem contact op met Marlies Vedder, coördinator van ANWB AutoMaatje Staphorst: m.vedder@sws-staphorst.nl of 06-51814343.

Ook deelnemers die gebruik willen maken van ANWB AutoMaatje Staphorst kunnen zich aanmelden. U kunt contact opnemen van maandag tot vrijdag, van 09:00-12:00 uur, via 06-51800855.