Waar de muziekscholen het verbod kregen om lessen live te geven, mochten privé docenten gewoon door, maar met inachtneming van de RIVM richtlijnen. Plexiglas, desinfecterende doekjes en gel, handen wassen voor de les en een eigen doekje voor het condens uit het instrument. Het is allemaal niet zo ingewikkeld.

Tijdens de lessen wordt het huiswerk nauwgezet doorgegeven via de pc. Niet dat alle leerlingen elke week ‘live’ lessen volgden. Een deel deed het tijdelijk soms via videobellen. ‘Dat ging prima’ aldus Van Dijk. Binnenkort gaan de leerlingen zelfs op voor hun examen. Dit jaar doen er 25 leerlingen examen, dat is ongeveer een derde van zijn leerlingenbestand. Er is op dit moment een wachtlijst, maar met een beetje geluk kunt u zich nog wel plaatsen op de korte termijn. 

Foto © André Dorst / Op de foto: Joel Huuksloot / www.mauricevandijk.com