Nu de overheid vanaf 29 april de regels ter bestrijding van het coronavirus voor het buitensporten heeft versoepeld gaat wielervereniging Noordwesthoek weer van start met de wielertrainingen voor fietsers t/m 18 jaar op evenemententerrein de Tippe in Staphorst. De eerste trainingen zijn gepland op donderdag 30 april. Ook wil de vereniging gehoor geven aan de oproep van de overheid om sporten tijdens deze periode toegankelijk te maken voor niet leden. Om dit verantwoord te doen houdt de vereniging zich strikt aan het sportprotocol dat NOC*NSF hiervoor heeft opgesteld, zie nosnsf.nl/sportprotocol. Ook zijn hierover de benodigde afspraken met de gemeente Staphorst gemaakt.

De jongens en meisjes t/m 12 jaar trainen op maandag- en donderdagavond van 18.15 – 19.15 uur. 

Ook voor de jongens en meisjes van 13 t/m 18 jaar worden er weer trainingen gegeven waarbij de 1,5 mtr. afstand in acht wordt genomen. Deze groep jongens en meisjes traint op maandag- en donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur.

Jongens en meisjes die geen lid zijn van WV Noordwesthoek geeft de vereniging de mogelijkheid om voor maar € 10,- de rest van het jaar deel te nemen aan de trainingen. Voor dat bedrag schrijft de vereniging deelnemers in bij de KNWU zodat je verzekerd deel kunt nemen. Heb je geen racefiets, dan heeft de vereniging een paar racefietsen te leen. Maar ook op MTB-fiets of gewone sportieve fiets ben je van harte welkom. Wel is een valhelm verplicht, neem die mee. Heb je geen valhelm dan beschikt de vereniging ook over een aantal valhelmen die je kunt lenen. Zin in? Schrijf je dan snel in op wvnoordwesthoek.nl/2020lid. Dan zorgt de vereniging voor de verzekering, kijkt of er voldoende fietsen en helmen beschikbaar zijn en rekent op je komst!

Heb je zin om lekker buiten te sporten en wil je later ook de nieuwe Anna van der Breggen of Mathieu van der Poel worden of gewoon lekker bezig zijn, kom dan naar onze trainingen. Anna van der Breggen is als meisje van 8 jaar begonnen bij de WV Noordwesthoek, inmiddels Olympisch- en wereldkampioen en nog steeds lid van wielervereniging Noordwesthoek.