Dinsdagavond 28 april concerteerde Gert van Hoef op het Zwier van Dijk orgel in Genemuiden. Een livestream opgezet door Orgelcomité Genemuiden vangt het verbod op concerten op. De directe uitzending brengt de muziek tot in de huiskamers. Wie de reacties bij het concert ter plekke volgt, wordt gedurende de anderhalf uur luistergenot de wereldbol rondgeleid.

De kijkers/luisteraars komen letterlijk van over de hele wereld. Een willekeurige opsomming van uit de berichten leidt ons langs België, Portugal, Zwitserland, Canada, VS, UK, Mexico, Brazilië, Namibië, Japan en Zuid-Afrika. Organist, registrante en het Zwier van Dijk orgel zelf ontlokken een reeks aan complimenten. En de teller blijft maar oplopen tot met 2379 een record wordt aangetipt. Als die allemaal live gekomen waren, had dat nooit in de kerk gepast. Voor wie meer muziek van dit orgel wil, 26 mei zijn de muzikale verrichtingen van Ton Koopman te volgen via het Zwiervandijkorgel kanaal.