Vorige week vrijdag konden we na 15 jaar getuige zijn van de laatste uitzending van De Wereld Draait Door, op NPO1.

door Alberto Schra

Met Matthijs van Nieuwkerk en tafelheer Marc-Marie Huijbregts. In deze uitzending bracht Ilse de Lange op prachtige wijze het lied Turn! Turn! Turn! van The Byrds ten gehore. Ontroerend mooi om dit lied in de context van het kwetsbare leven van dit moment te horen. Mocht je dit fragment even terug willen zien, klik dan hier: https://www.bnnvara.nl/dewerelddraaitdoor/videos/541100

Als christen hoor je het woord van God erin doorklinken. Het lied is bijna een letterlijke vertaling van Prediker 3, vers 1 tot 8.
Er is voor alles in het leven een geschikte tijd. Op dit moment is het een tijd waarin veel mensen ziek worden. Als gevolg van het coronavirus. Veel mensen overlijden. Maar voor velen geldt ook: er is een tijd om beter te worden.

De Wereld Draait Door…? Maar is dat wel zo? Op dit moment lijkt de wereld voor velen wel stilgevallen. De Wereld Draait Door, Deo Volente..! Als God het wil..! Zo God het wil..!
De corona-crisis zet de mensheid stil, maakt ons ook onzeker: wat zal ons de toekomst brengen?
Als mens hebben we de toekomst niet onder controle, maar weten we ons afhankelijk van de Ontwerper, onze God, Ontwerper en Schepper van al het leven.

In 2018 ging de gemeenteraad van Staphorst van start met het coalitieakkoord genaamd Samen, voor elkaar! Hoe zeer geldt dat niet nu, in ons dorp, dat ook gebukt gaat onder de gevolgen van de corona-crisis. Samen, voor elkaar! We zien allerlei initiatieven ontstaan in ons dorp, mensen bieden elkaar hulp aan in de Facebook-groep Corona Hulp Staphorst. Spontaan verschijnen er langs de Oude Rijksweg bakken om vuurwerkbrillen in te zamelen. Jongeren sluiten keten. Kerken passen de erediensten aan en zenden ze uit via het internet. Laten we niet verslappen om met elkaar de richtlijnen die de landelijke overheid heeft vastgesteld nauwkeurig te volgen. 

Samen, voor elkaar!

Met hartelijke groet,
Alberto Schra

Foto boven © Anita van der Veen

Salomo – Alles heeft zijn eigen tijd

Er is voor alles in het leven een geschikte tijd. Er is een tijd om kinderen te krijgen, en er is een tijd om te sterven.  Een tijd om planten in de grond te zetten, en een tijd om planten uit de grond te trekken.   Een tijd om mensen te doden, en een tijd om mensen beter te maken.  Een tijd om dingen af te breken, en een tijd om dingen op te bouwen.   Een tijd om te huilen, en een tijd om te lachen.  Een tijd om verdriet te hebben, en een tijd om te dansen.   Een tijd om samen te slapen, en een tijd om in je eentje te slapen.  Een tijd om iemand te omhelzen, en een tijd om afstand te houden.   Een tijd om iets te zoeken, en een tijd om iets te verliezen.  Een tijd om dingen te bewaren, en een tijd om dingen weg te gooien.   Een tijd om iets los te scheuren, en een tijd om iets heel te maken.  Een tijd om stil te zijn, en een tijd om te praten.   Een tijd om lief te hebben, en een tijd om te haten.  Er is een tijd voor oorlog, en er is een tijd voor vrede.

The Byrds – Turn! Turn! Turn!

To everything, turn, turn, turn. There is a season, turn, turn, turn. And a time to every purpose under heaven. A time to be born, a time to die. A time to plant, a time to reap. A time to kill, a time to heal. A time to laugh, a time to weep.
To everything, turn, turn, turn. There is a season, turn, turn, turn. And a time to every purpose under heaven. A time to build up, a time to break down. A time to dance, a time to mourn. A time to cast away stones. A time to gather stones together.
To everything, turn, turn, turn. There is a season, turn, turn, turn. And a time to every purpose under heaven. A time of love, a time of hate. A time of war, a time of peace. A time you may embrace. A time to refrain from embracing.
To everything, turn, turn, turn. There is a season, turn, turn, turn. And a time to every purpose under heaven. A time to gain, a time to lose. A time to rend, a time to sow. A time for love, a time for hate. A time for peace, I swear it’s not too late.