Een leuk, gezellig en oer-hollands paardensportevenement organiseren in Rouveen. Al 58 keer heeft Concours Hippique Rouveen deze Maatschappelijk Toegevoegde Waarde geleverd aan onze dorpsbewoners en vele andere paardenliefhebbers. Tot voor kort waren we onbezorgd en ambitieus de 59e editie aan het voorbereiden. We keken zelfs al iets verder vooruit. Onze hoop en verwachting was dat CH Rouveen in 2021 60 jaar zou worden, een jubileumeditie! 

Hoe anders is het nu, 23 maart 2020. Van onbezorgd en ambitieus werken aan een event met de doelstelling ‘close to each other’ naar een flinke periode ‘social distancing’. Als antwoord op het vreselijke Corona virus. Wat we al een paar weken zagen aankomen werd vanavond ook formeel beleid. Onze minister heeft alle samenkomsten en evenementen in Nederland tot 1 juni verboden. De 59e editie van Concours Hippique Rouveen zal pas in het voorjaar van 2021 gaan plaatsvinden in plaats van 16 mei aanstaande.

Is dat erg? Nee. De afgelopen weken leert ons wat écht belangrijk is; de gezondheid van mensen en het beheersbaar en beschikbaar houden van ons zeer hoogwaardige gezondheidszorgsysteem.

Regels zeer strikt naleven

Ieder jaar zijn wij in de vooraankondigingen van Concours Hippique Rouveen zeer uitnodigend naar jong én oud. Want een kenmerk van de paardensport is dat het jong en oud samenbrengt. 
Ons evenement kenmerkt zich door de kracht van vele jonge mensen in de organisatie en vrijwilligersgroep. Kunnen de jonge mensen nu hun krachten aanwenden door extra voorzichtig te zijn? Dit doen we door de regels in de komende dagen, weken en maanden zeer strikt na te leven. Hiermee zorgen we nu in het bijzonder voor onze ouderen die extra risico lopen met een Corona besmetting. Zodat we in 2021 weer met jong en oud mogen genieten van de paardensport. 

Bestaansrecht CH Rouveen

Concours Hippique Rouveen heeft geen bestaansrecht zonder de ondersteuning van het lokale en regionale Midden- en Klein Bedrijf. Zij zijn de motor van onze economie en hiermee onze sociologie. Ons beste antwoord op deze steun van ondernemers is ieder jaar het zo goed mogelijk neerzetten van het evenement. Wanneer publiek en deelnemers genieten en er voldoende ‘leven in de brouwerij is’ in dorp en omstreken kan alles met een goed gevoel doordraaien en er producten afgenomen worden. Samen maatschappelijke toegevoegde waarde leveren.

Op dit moment, nu de economische en sociale motor op een groot aantal plekken even helemaal stil komt te vallen hebben al die ondernemers ons keihard nodig. Het beste antwoord van jou, mij, ons is om in 2020 bij hen te kopen. Om hen te steunen en volop te waarderen. Zodat zij in de komende jaren weer in goede omstandigheden hun bedrijfsvoering op peil krijgen.

Dan kunnen we straks met een jong en oud publiek, sponsor, deelnemer en vrijwilliger ‘close to each other’ op een strobaal genieten van paardensport in Rouveen. 

Namens Stichting Paard & Sport Rouveen, organisator van CH Rouveen,

Annika BloemertBerend HuismanClariska KooikerEmmeleen AkkermanEvelyn Deuzeman, Harm Jan Vos, Henk Lassche, Hester Vos-Boldewijn, Jacob van Elp, Lars Boldewijn en Miranda Harke.