Zit je lekker aan je bakkie troost en dan klinkt er muziek van buiten. De bewoners van de Berghorst werden deze ochtend getrakteerd op Hollandse liedjes van troubadour Rob Krot. Hij speelde vanmorgen met gitaar, microfoon en een luidspreker op de wandelpaden van de Berghorst om zo wat afleiding te brengen voor de bewoners.

De mensen in de Berghorst mogen al een tijdje geen bezoek meer ontvangen en dat is natuurlijk echt heel vervelend. Het virus wat door Nederland en de rest van de wereld waart treft vooral verzorgingstehuizen en instellingen als De Berghorst die voor buitenstaanders op slot zijn gegaan.

Vorige week kwam draaiorgel De Parel uit Meppel de bewoners al muzikaal verrassen en werden er tulpen uitgedeeld, met dank aan Bert Stegeman van Installatiebedrijf Domein.

Liesbeth van de Vlijtige Lies deelde vorige week bloemen uit. Brasserie Dunnik uit Zwolle kwam vorige week de bewoners op een lekkernij trakteren. Op deze manier weten de bewoners zich gekend in deze lastige tijd.

Foto’s en video door © Huib Moelker