Beste inwoners van Staphorst,

Omzien naar elkaar is nu meer dan nodig. Gelukkig doen wij dat in Staphorst. De situatie rond corona voelt onwerkelijk aan, maar is zeer reëel.

Beperkende maatregelen

Landelijk worden steeds meer beperkende maatregelen afgekondigd om het coronavirus te vertragen. Deze maatregelen gelden ook in Staphorst en dat heeft grote impact op ons leven. Scholen en opvang gaan tot 6 april dicht, behalve voor de kinderen van ouders uit cruciale beroepsgroepen. Cafés en restaurants zijn gesloten, evenementen gaan niet door, sport sluit de deuren en de kerken nemen passende maatregelen. Als burgemeester van Staphorst begrijp ik dat dit voor iedereen onwerkelijk maar waar is.

Landelijke maatregelen

We maken ons zorgen om onze eigen gezondheid en die van onze naasten.
Voor ondernemers en zelfstandigen heeft dit ook grote gevolgen. Toch zijn de genomen maatregelen noodzakelijk. Ik wil iedereen dan ook dringend verzoeken deze op te volgen. Blijf thuis als dat met het werk kan, bewaar afstand van elkaar en houd de landelijke berichtgeving van het rijk en de RIVM in de gaten voor actueel nieuws. Daarmee voorkomen we dat onze zorgorganisaties overbelast raken en redden we levens.

Zorg voor elkaar

De komende weken moeten we er met elkaar het beste van maken. En dat doen we.
Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen het beste van zichzelf laten zien en hoe onze inwoners er voor elkaar zijn. Daarbij wil ik er graag op aandringen om dat verstandig te blijven doen, voor uw eigen gezondheid en die van anderen. We hebben elkaar de komende tijd hard nodig. Een boodschapje voor de buren is zo meegenomen. En bellen in plaats van een bezoekje kan ook.

Onze dienstverlening

Als gemeente nemen we zelf ook maatregelen. Veel van onze medewerkers werken thuis. We zijn er wel voor u, maar dan telefonisch, digitaal of op afspraak. We hebben onze deuren gesloten voor spontaan bezoek. Zo kunnen we alle belangrijke diensten laten doordraaien met minimale risico’s. De komende tijd zullen wij u op www.staphorst.nl/actueel en onze social media op de hoogte houden van de actuele situatie rondom corona en wat we voor u kunnen betekenen. Hebt u daar vragen over, dan kunt u ons uiteraard op de gebruikelijke manier mailen (gemeente@staphorst.nl) of bellen op telefoonnummer (0522) 46 74 00.

Staphorst, 16 maart 2020

Met vriendelijke groet, de burgemeester,

Gerrit Jan Kok

page1image2272542368