Gerrit Jan Kok is door de fractievoorzitters benoemd tot informateur in Staphorst. Donderdagavond 24 maart is dit besluit door de lijsttrekkers en hun secondanten genomen. Kok begint volgende week aan zijn werkzaamheden.

Vertrouwen van de partijen

De SGP kreeg in de gemeente Staphorst de meeste stemmen. Afgelopen week hadden zij de eerste verkennende gesprekken met alle partijen. Roelof Slager, lijsttrekker SGP: “Alle partijen zien in Gerrit Jan Kok een geschikte informateur. Hij kent de gemeente vanuit zijn rol als waarnemend burgemeester van januari 2020 tot en met mei 2021. We hebben er vertrouwen in dat hij op een goede manier dit proces zal begeleiden.”

Opdracht van de informateur

De eerste stap voor de informateur is het voeren van gesprekken met alle fractievoorzitters en hun secondanten. Gerrit Jan Kok “Ik vind het een eer dat Staphorst mij heeft gevraagd om deze taak op me te nemen en ga met energie aan de slag.” De opdracht van Kok is te onderzoeken welke programmatische mogelijkheden er zijn om tot een daadkrachtig college te komen om de grote uitdagingen in Staphorst tegemoet te treden en dat kan steunen op een meerderheid in de raad. Het advies zal in een openbare raadsvergadering worden toegelicht.

Over Gerrit Jan Kok

Gerrit Jan Kok is op dit moment waarnemend burgemeester in Losser. Van 13 januari 2020 tot 28 mei 2021 was Kok waarnemend burgemeester in Staphorst. Daarvoor was hij 3,5 jaar waarnemer in Haaksbergen, gedeputeerde van Overijssel en burgemeester van Ommen.