Mathil Kinderopvang uit Rouveen plaatst twee reclameborden bij de SC Rouveen.

Mathil Kinderopvang biedt op het gebied van professionele kinderopvang de volgende diensten aan: gastouderopvang, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. 

Wanneer ouders werken en tevens kinderen hebben is het belangrijk dat de opvang fijn en goed is geregeld. Dit ondervond ook Janita de Haan-Stegeman, oprichtster van Kinderopvang Mathil. Zelf werkte ze jarenlang in de zorg en moest dan ook steeds een plekje voor haar kinderen weten te vinden. Omdat ze ook in haar nabijheid zag dat hier steeds meer jonge ouders mee werden geconfronteerd, begon ze in april 2008 met een gastouderbureau welke zich hoofdzakelijk richt op de regio Zwolle-Meppel en omstreken.

Omdat in Rouveen het aanbod van gastouders gering was en daartegenover de vraag naar kinderopvang groot was, werd op 17 augustus 2009 een Kinderdagverblijf met Buitenschoolse opvang geopend in Rouveen. In Nieuwleusen deed zich hetzelfde voor. Daarom werden daar in mei 2010 de deuren geopend van het 2e Kinderdagverblijf met Buitenschoolse opvang.

De naam Mathil komt voort uit de eerste letters van Malon, Thessa en Ilse. Dit zijn de drie dochters van Janita en haar man Henry. Bovendien betekent deze naam: Geschenk van God. Vanuit die gedachte wil Kinderopvang Mathil er graag zijn voor de aan haar toevertrouwde kinderen.

Zoals hierboven al is omschreven vinden ouders het bijzonder prettig en belangrijk dat hun kinderen goed worden opgevangen op die momenten dat er “brood op de plank” moet komen.  Maar niet alleen tijdens het werken is dit belangrijk, ook wanneer ouders nog graag een “balletje willen trappen” of naar dit spelletje willen komen kijken dient er een vertrouwde, afgeschermde omgeving te zijn. Hierop heeft de voetbalvereniging al  geanticipeerd middels de aanleg van een afgesloten speelplaats voor de kleinere kids op het sportcomplex aan de Korte Kerkweg.  Hier kan naar hartelust worden geschommeld, gewip-wapt en gegleden worden. Mocht dit vervelen, dan is er ook voldoende schoon zand aanwezig om hiermee te spelen. 

Dit is dan ook de omgeving waar Mathil zich uitermate thuis voelt  en dan ook besloten heeft kort bij haar “doelgroep” een tweetal reclameborden te laten plaatsen.  Ook voor de ouders is er een zitplaats in gecreëerd, waardoor tegelijkertijd zowel de activiteiten in de speelplaats als op het hoofdveld kunnen worden aanschouwd.

Janita gaf ook aan dat sinds de opening van haar nieuwe complex in de Seringenhof het aantal kinderen naar volle tevredenheid is toegenomen. Afgelopen zaterdag kwam ze de borden bewonderen en kreeg van Jan Dunnink (namens de sponsorcommissie) een  mooie “Trots supporter”-handdoek  SC Rouveen overhandigd.