SC Rouveen 5 en SC Rouveen 4 spelen morgen (za. 15 februari 2020) hun eerste “dorps-derby” van het seizoen 2019-2020.

Volgens de weersvooruitzichten zal  “Dennis” morgenmiddag nog niet actief zijn in Rouveen. Of er deze middag geen storm aanwezig zal zijn op het sportcomplex van de SC Rouveen is nog maar de vraag. 

De eerste dorpsderby tussen het vierde en vijfde team van de vereniging  in de Reserve 5e Klasse 03 staat op het programma. Zoals het een echte  derby betaamt, zegt de stand op de ranglijst voorafgaande aan een dergelijke wedstrijd totaal niets.  Beide teams hebben tot op heden een gelijk aantal punten behaald in de competitie, nl. 20 stuks. Het vijfde deed dit in elf wedstrijden, terwijl het vierde hier twaalf wedstrijden over deed.  Het doelgemiddelde van beide ploegen is ook nagenoeg gelijk. Wel is het scorend vermogen van het vijfde ruim hoger, maar daarentegen heeft de achterhoede van het vijfde meer tegentreffers te verwerken gekregen.

Al met al voldoende aanknopingspunten om een spannende “stormachtige” derby tegemoet te kunnen zien. Deze derby staat onder leiding van de (geheel neutrale) jeugdige Ruinerwolder / Zwollenaar Jorrit Schrotenboer. Jorrit is momenteel bezit met de scheidsrechtersopleiding van de KNVB. Vorige week was Jorrit ook al te bewonderen op het complex aan de Korte Kerkweg. Toen heeft hij de wedstrijd van  SC Rouveen Vr 1 tegen ASVD Dronten Vr1 onder zijn hoede gehad.

De aanvangstijd van de derby is 14.30 uur