De komende weken zal uitwijzen of Staphorst daadwerkelijke een rol zal blijven spelen voor het kampioenschap van de hoofdklasse B. Achtereenvolgens zullen asv De Dijk, Urk, Eemdijk en Swift de tegenstander zijn. Allereerst zal de brigade van Paul Weerman moeten afrekenen met asv De Dijk.

door Johan Post

De Amsterdammers zijn als een komeet de winterstop uitgeschoten en hebben alle wedstrijden in winst om weten te zetten. Hoewel Staphorst het dubbele aantal punten heeft dan de komende tegenstander, zal men toch niet de fout moeten maken dat dit Amsterdamse varkentje op halve kracht even gewassen gaat worden. 

Zaterdag staat de terugwedstrijd tegen asv De Dijk op het speelprogramma. De heenwedstrijd op zaterdag 21 september van het vorige jaar wist Staphorst overtuigend naar zich toe te trekken. Na een 0 – 2 stand bij de pauze, liep de formatie van trainer Paul Weerman na de hervatting nog verder weg. Het scorebord toonde na 90 minuten een overduidelijke 1 – 6 zege voor de bezoekers uit Staphorst. Lang leek het erop dat de nieuwkomer uit Amsterdam het lelijke eendje van de hoofdklasse B zou gaan worden.

Herstel bij asv De Dijk

Na de winterstop lijkt het herstel zich te hebben ingezet bij asv De Dijk. Immers uit de vier gespeelde duels werd het maximale resultaat behaald en lijkt het lek definitief boven te zijn. Dit alles zal zeker te maken hebben met spelers die zijn teruggekeerd van blessures. Door deze resultaten heeft de ploeg van trainer Kees Oostermeijer een behoorlijke sprong gemaakt op de ranglijst. Daarnaast heeft het zelfvertrouwen natuurlijk ook een flinke boost ondergaan. Het zal een beste kluif voor Staphorst worden om de punten op het Noorderslag te houden.

Toch zien de gastheren van zaterdag de return tegen asv De Dijk met vertrouwen tegemoet. Evenals de bezoekers is Staphorst ook bezig aan een opvallende serie overwinningen. Vorige week werd de uitstekende vorm waarin de ploeg al weken verkeert onderstreept en vertaald in een minimale 0 – 1 zege bij NSC Nijkerk. Als trotse koploper mag Staphorst laten zien dat deze klassering niet op toeval berust. Voor eigen publiek willen de geelhemden aan klantenbinding doen. Hopelijk krijgen de aanwezige toeschouwers waar voor hun geld. Winst op asv De Dijk zou betekenen dat er weer een stapje richting het fel begeerde doel wordt gemaakt.

Mits

Mits de voor het weekend voorspelde storm Dennis met zijn natuurgeweld zich rustig blijft houden en het geen nadelige gevolgen gaat opleveren, dan zal er om 14.30 uur worden afgetrapt op sportpark het Noorderslag. Namens de KNVB is de ervaren scheidsrechter Jeen Boringa uit Leeuwarden aangesteld om deze wedstrijd, samen met zijn asstenten, ordelijk te doen verlopen.  

We spreken de wens uit dat zowel het arbitraal trio als de aanwezige supporters mogen genieten van een onderhoudend duel, waarin sportiviteit uiteraard hoog in het vaandel mag staan.