Speelronde 18 staat Staphorst de terugwedstrijd tegen NSC Nijkerk te wachten. De Nijkerkers draaien als promovendus tot nu toe een heel behoorlijk seizoen! Toch zullen ze in Nijkerk niet graag terugdenken aan de heenwedstrijd. Immers op zaterdag 12 oktober van het vorige jaar werd NSC Nijkerk gekielhaald door Staphorst. Na een 2 – 0 stand bij de rust, liep de brigade van Paul Weerman na de pauze weg naar een afgetekende 6 – 0 zege. Tot dat moment had NSC Nijkerk vriend en vijand verrast met goed voetbal, echter op die bewuste zaterdag werden de geelhemden keihard met de neus op de feiten gedrukt. 

Dit geeft echter geen enkele garantie dat het komende zaterdag eveneens een makkelijke middag gaat worden. Immers als gastheer wil NSC deze nederlaag maar wat graag naar de vergetelheid spelen en zal daarom alles in het werk stellen om deze keer wel tot een positief resultaat te komen. In de achterliggende 16 wedstrijden wist NSC 26 punten te halen. Op de ranglijst levert dit een keurige 7e plaats op. Angst om degradatievoetbal te moeten spelen is er op dit moment niet bij. Vrij van druk mogen de spelers van sportpark de Burcht het restant van de competitie uitspelen. Dit gegeven zal er ongetwijfeld  voor zorg dragen dat NSC Nijkerk vol goede moed de confrontatie met Staphorst aan zal gaan. Vorige week speelde de opponent uit Nijkerk een uitduel bij Flevo Boys. Na 90 minuten hadden de kemphanen elkaar niets toegegeven en ging de Gelderse formatie met 1 punt de bus in.

Gretig

Staphorst daarentegen speelde voor de tweede opeenvolgende week voor eigen publiek. In tegenstander Volendam had de koploper de handen meer dan vol. Toch trok Staphorst uiteindelijk aan het langste eind en schreef zo de 12e zege van het seizoen bij. Als trotse lijstaanvoerder en met veel zelfvertrouwen reist de ploeg uit de kop van Overijssel af naar Nijkerk. Als Staphorst haar normale niveau weet te bereiken, dan is een driepunter een reële gedachte. Doelman René Oosterhof kreeg te horen dat hij voor de derde keer in zijn carrière een kruisband van de knie kapot heeft. Heel concreet betekent dit dat hij dit seizoen niet meer valt te bewonderen bij zijn huidige club. We willen van deze kant René heel veel sterkte en een voorspoedig herstel toe wensen! Met Jorick Maats heeft Staphorst een prima vervanger onder de lat. In de wedstrijden die hij speelde liet hij een uitstekende indruk achter! Voor de rest gaat trainer Paul Weerman met een vrijwel fitte en gretige selectie de busreis richting Nijkerk  tegemoet. 

Scheidsrechter Marco Oosting zal om 14.30 uur laten aftrappen. Beide ploegen zijn voor de leidsman uit Niekerk geen onbekenden. Eerder dit seizoen floot hij HZVV – Staphorst en ACV – NSC Nijkerk. Hopelijk mag de referee, samen met zijn assistenten en de aanwezige toeschouwers, genieten van een sportieve en attractieve wedstrijd. 

Supporters

Staphorst – supporters die ongetwijfeld in grote mate aanwezig zullen zijn en naar Nijkerk zullen afreizen om daar hun favorieten te steunen, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld :

Sportpark De Burcht
Luxoolseweg 32
3862 WJ Nijkerk