Op zaterdag 8 februari 2020 begeleidt Christelijk gemengd koor “De Zeeklank” uit Vollenhove en omgeving de eerste zangavond van St. Zangavond naar de Zondag Staphorst in 2020.

De Stichting is blij dat zij de Zeeklank weer mag verwelkomen. De Zeeklank is voor Staphorst een vertrouwd koor met een bewezen reputatie. De Zeeklank is een koor dat al lang bestaat. Het koor staat vanaf 1984 onder leiding van Johan Bredewout. 

Korentraditie

De Zeeklank is opgericht in 1923, de tijd dat de uitvalbasis, Vollenhove, nog aan de open Zuiderzee lag. Net als alle visserij gerelateerde stadjes aan de open Zuiderzee (later het IJsselmeer), kent ook Vollenhove een koren traditie. De oude Hervormde kerk in Vollenhove, van waaruit het koor repeteerde, keek uit over het water. Dat is ook de inspiratie geweest voor de naam van het koor, “De Zeeklank”.

Johan Bredewout
Het koor kent een zestigtal leden en zingt voornamelijk geestelijke muziekstukken die voor een belangrijk deel gecomponeerd of gearrangeerd zijn door de dirigent Johan Bredewout.

De brede muzikale basis van Johan is herkenbaar in de uitvoeringen van ‘zijn’ Zeeklank.
Dit maakt het geluid dan ook uniek en verrassend. Herkenbaar, maar toch net iets meer. Op 8 februari zal Johan ook de muzikale begeleiding op het orgel verzorgen. Er is een korte meditatie die zal worden verzorgd door ds K.J.H. Pap, eveneens uit Vollenhove/Sint Jansklooster. Deze samenzangavond op zaterdag 8 februari 2020 van de stichting Zangavond Staphorst zal gehouden worden in:

Locatie: Kerkgebouw De Bron
 Churchilllaan 2  Staphorst
Aanvang: 19.00 uur (kerk open om 18.30 uur)
Entree: 5 euro (kinderen tot 12 jaar vrij)

Voor meer info zie ook: www.zangavondstaphorst.nl of www.facebook.com/zangavondstaphorst