De renovatie van het nieuwe dak op de gereformeerder kerk is gereed. Het karakteristieke kerkje staat er weer stralend bij en kan weer jaren vooruit.

Het ‘op het dak klimmen’ is met een hekwerkje op het laagst gelegen deel bemoeilijkt door een hekwerkje met puntige delen. Wie zat er vroeger niet eens even boven op het dak van de kerk. Het ruwe dakleer riep je gewoon toe…’kom dan als je durft’. Het gaat te ver om te zeggen dat er in laagtijdagen meer volk óp de kerk zat dan erin…. Dat is overigens allang niet meer zo.

Het gebouw wordt al geruime tijd door twee kerken bevolkt die beide niet over aanwas te klagen hebben. Dit in tegenstelling tot wat mainstream media ons wil doen laten geloven. En in de regio kennen veel kerken onstuimige groei.

Geloven is ‘in’ in de regio, net als over kerkmuren heen kijken. Staphorst United is daar een mooi voorbeeld van. Gebedsdiensten, samen zingen en de zangavond naar de zondag kennen veel bezoekers.

Lees ook:
Renovatie dak gereformeerde kerk in volle gang
Nieuw dak op gereformeerder kerk