Imker Jos Erkens gaat met zijn gezin de Alpe d’Huzes wandelend beklimmen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Speciaal hiervoor geeft hij een workshop “creatief met bijenwas” op woensdag 20 maart van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. Tijdens de workshop leer je alles over (honing)bijen en de producten die ze maken. Je gaat ook verschillende soorten echte imkerhoning proeven. Na een presentatie ga je zelf aan de slag om met bijenwas een kaars te rollen en een kaars te gieten van bijenwas. Ook ga je je eigen bijenwaszalf maken.

De workshop wordt gegeven in natuureducatie De Veldschuur in Rouveen (wijkweg 2). De workshop kost 20 euro p.p., dit is inclusief koffie en koek. De volledige opbrengst gaat naar de Alpe D’huzes. Er is plek voor 21 deelnemers.

Opgave of info kan via imkerijerkens@gmail.com.

Meer informatie over imker Jos en zijn deelname aan de Alpe d’Huzes is te vinden op Stichting Alpe d’HuZes – Jos erkens (opgevenisgeenoptie.nl).