Op vrijdagavond 26 januari werd door beide seniorenteams de eerste thuiswedstrijden in de voorjaarscompetitie 2024 gespeeld. De dag erna was op zaterdagmorgen het nieuwe jeugdteam aan de beurt, voor sommigen een beetje spannende aangelegenheid.
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde tegen het 2e team van Emmeloord. Sibrand Hassing, Jeroen Delhaas en Albert Kuiper wisten, dat voor het eerst weer in de derde klasse spelend gestreden moest worden voor elk punt. Sibrand beet de spits af, in vier games wist hij zijn eerste tegenstander te verslaan. Zijn tweede enkelpartij ging iets moeizamer, in vijf games moest hij het onderspit delven. In de derde partij kwam de winst niet in gevaar, Sibrands bleef hiermee steken op twee winstpunten. Jeroen moest blijkbaar even wennen aan de 3e klasse, scoorde helaas geen punten in de drie enkelpartijen. Wel wist Jeroen, samen met Sibrand het dubbel naar hun hand te zetten, een spannende reeks van vijf games.

Albert wist, wisselvallend spelend twee van de drie enkelpartijen aan het langste eind te trekken. Met twee winstpunten moest hij tevreden zijn. Uitslag, een 5-5 gelijkspel.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdagavond ook tegen een team uit Emmeloord, n.l. het 3eteam. Na het kampioenschap in de 6e klasse moesten Nico Drost, Jennieke Krale en Roel Brakke in deze eerste wedstrijd in de 5e klasse zien te klaren. Niet alleen voor Nico of Roel, ook voor Jennieke was het een aangename uitdaging om uit te komen in de 5e klasse.
Nico moest gelijk alle hens aan dek zetten, in vijf games verslikte hij zich in het spel van tegenstander Ab Kooijman. In twee andere enkelpartijen was Nico heer en meester. Ook Jennieke speelde haar eerste enkelpartij in vijf games die zij, net als in haar derde enkelpartij in winst wist om te zetten. Haar tweede enkelpartij, tegen Ab Kooijman ging Jennieke met een 2-0 in games voorsprong toch helaas nog onderuit. Het voordeel van bijna 50 jaar leeftijdsverschil heeft Jennieke niet uit kunnen buiten. Roel liet zich de twee veroverde winstpunten in het enkelspel goed smaken, ook het dubbel wist hij samen met Nico de winst te pakken. Het enige struikelblok was wederom Ab Kooijman waarop Roel geen vat kreeg. Uitslag, 7-3 voor Staphorst 2. Een prima start in de 5e klasse.

Voor het eerst sinds enkele jaren heeft TTV Staphorst weer een jeugdteam. Het 1e Staphorster jeugd tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman kwam zaterdagmorgen thuis uit tegen het 2e team van Kampenion uit Kampen. Voor Mark de Witte, Ezra Drost en Naut Brakke, die er dagen naar uitkeken was het een sportieve ontmoeting. Het team komt deze competitie uit in de O-13 startersklasse. In deze klasse spelen de teams in totaal vijf partijen, waaronder één dubbel. Mark begon voortvarend met zijn enkelpartij, deze won Mark in vier games. Ook Naut kweet zich goed van zijn taak en won ook zijn enkelpartij. In het dubbel, die gespeeld werd door Mark en Naut waren beide team goed tegen elkaar opgewassen. Na een bloedstollend gevecht moesten Mark en Naut zich jammergenoeg gewonnen geven. Ezra moest twee enkelpartijen afwerken. En zoals gewoonlijk, gaat Ezra de strijd als een wervelwind aan. Zijn beide enkelpartijen moesten in de vijfde game beslist worden. Eenmaal winst en eenmaal verlies was het uiteindelijke resultaat. Uitslag, een 3-2 winst voor het 1e Staphorster jeugdteam. Een geweldig resultaat voor de eerste keer dat de jeugdspelers competitie spelen.