SAAM Welzijn en SWS hebben in de gemeente Staphorst dit jaar de Sinterklaasactie georganiseerd. Gezinnen die het, om wat voor reden dan ook, niet makkelijk hebben konden aangemeld worden en er werden vrijwilligers gezocht om cadeautjes te kopen voor de kinderen. De actie, die volledig door vrijwilligers is uitgevoerd, bleek een groot succes. Meer dan 100 vrijwilligers meldden zich aan om voor ruim 130 kinderen een cadeautje te kopen.

Lokale ondernemers droegen ook hun steentje bij en doneerden allerlei extra’s voor de gezinnen, zoals een big shopper, chocoladeletters, koek, kaas, pepernoten en mandarijntjes. Dit resulteerde in een goed gevulde tas voor elk aangemeld gezin. De plaatselijke speelgoedwinkel gaf korting op de cadeautjes die voor deze actie bij hen gekocht werden.

De tassen werden op 2 december thuis bezorgd bij de gezinnen door vrijwilligers. Zelfs een piet liep mee. Veel blijde gezichten aan de deur. Deze actie werd erg gewaardeerd door de gezinnen. SWS en SAAM Welzijn hopen deze actie volgend jaar opnieuw te kunnen organiseren.