Zaterdag 2 december a.s. wordt in het centrum van Staphorst het Winterlicht spektakel georganiseerd. Vier jaar geleden is dit plan ontstaan door een idee van het bestuur van Chauffeurs vereniging De Lichtmis. Voorzitter Arjan Kuiers kwam in contact met Harry Dunnink van de ondernemersvereniging en met Egbert Eggen van catering service De Patrijs. Samen met hun team werkten ze het plan verder uit en werd er in 2019 begonnen met de voorbereiding, helaas kwam toen corona om de hoek kijken en twee jaar op rij moesten ze het afblazen, afgelopen jaar kreeg men het niet op tijd rond i.v.m. veranderingen in de wetgeving.
Dit jaar moet het dan toch eindelijk gaan gebeuren, het Winterlicht Spektakel.
De naam is bewust gekozen, het is een evenement in de wintermaanden wat niet helemaal vast zit aan de kerst of andere feestdagen. De entree is geheel gratis en tevens voor iedereen toegankelijk, in de donkere dagen de saamhorigheid vergroten en wat meer activiteit in het centrum van Staphorst te brengen dat is het doel.
Vandaar Winterlicht Spektakel

Locatie:
Het hele gebeuren vind plaats op en rond het marktterrein van Staphorst.
De volgende wegen worden afgesloten om voldoende ruimte te creëren:
de Bergerslag, Markt en de Binnenweg worden afgesloten vanaf 14.30 u.
De winkels langs de markt doen nagenoeg allemaal mee aan het evenement en zijn alleen nog lopend bereikbaar na 15u.
Uitzondering geld voor de Poeisz en Hillies snackbar deze zijn beperkt bereikbaar via de Gemeenteweg / Markt, in- en uitgang naast de kerk.

Wat kun je verwachten?
Vanaf 15u beginnen de winkeliers met hun winterlicht markt, de kramen staan opgesteld vanaf juwelier Dekker tot aan gemeentehuis.
Er zal een mix van lokale ondernemers en markt kooplui uit den lande zijn.
Eten en drinken is er op diverse plekken te krijgen, de Patrijs Catering staat met een grote tent in de midden op het marktplein, hier staat een foodtruck met diverse lekkere winter happen.

Heb je nog geen idee voor de zamibo op zaterdag 2 december, kom dan gezellig naar het markt terrein en neem hier je Zaterdag MIddag Borrel.

De trucks verzamelen zich rond 16:30 u bij Mussche handel en transport in Staphorst, deze maken dan een rondrit via Rouveen Lichtmis Nieuwleusen Punthorst naar Staphorst.

Vanaf ca 17:45 u komen er ca 60 verlichte trucks het terrein aanvullen, alle hoeken en gaten worden vol gezet met verlichte trucks, dit alles zal ca 19u ten toon gesteld staan, dit is dan het Winterlicht Spektakel.

De avond wordt verder aangevuld met een heus dweilorkest en midwinterhoorns.
Tevens worden er prijzen uitgedeeld onder kinderen die de kleurplaat hebben ingeleverd, kan tot 20u!
Daarnaast word er rond 21u bekend gemaakt wie de mooist verlichte truck heeft, deze ontvangt ook een mooie prijs.

Parkeren en bereikbaarheid
Kom je met de auto dan kun je deze parkeren bij Brink aan de industrieweg, hiervandaan loopt er een verlicht pad naar het markt terrein, ca 300 meter lopen.

De oproep aan de locale bevolking is, kom zoveel mogelijk met de fiets of lopend, fietsen kunnen geparkeerd worden bij Mulder Kiers aan de gemeenteweg, fiets p plek Binnenweg / Bergerslag en achter het gemeentehuis aan het Venneland.

De Markt, Bergerslag en Binnenweg worden geheel afgesloten, zijn alleen bereikbaar voor bewoners.

De Poeisz en Hillies zijn beperkt bereikbaar via de marktingang kerk Gemeenteweg

Noteer dus allemaal in je agenda zaterdag middag en avond 2 december van 15 tot 22u het Winterlicht Spektakel, kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets enige verkeershinder wordt verwacht.

Allen van harte welkom!