Gunt u uw kind ook een leuk Sinterklaas feestje, maar zit dat er door omstandigheden dit jaar niet in? Moet u rondkomen van een laag inkomen, of kunt u niet meer rondkomen door alle gestegen kosten? Dan is deze brief misschien iets voor u. hebben dat ze erbij horen en net als
Voorgaande jaren organiseerde Humanitas deze actie. Vanaf dit jaar organiseren SWS en SAAM welzijn de sinterklaasactie. Ze vinden het belangrijk dat kinderen het gevoel hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen vertellen dat ze een cadeau van Sinterklaas hebben gekregen.
De actie wordt aanboden in de gemeente Staphorst. Samen met sponsoren wordt ervoor gezorgd dat elk aangemeld kind een cadeautje krijgt met Sinterklaas.
Deze actie is bedoeld voor kinderen geboren in de jaren 2011 tot en met 2023.

Hoe werkt het?
Vanwege uw privacy kunt u alleen uw eigen gezin/kinderen opgeven. Als u mee wilt doen kunt u een formulier opvragen via sinterklaasactie@welzijnstaphorst.nl. U mag de gevraagde informatie ook mailen. De gegevens die nodig zijn de naam van het kind, geboortedatum, adres, geslacht en de cadeauwensen.
Het is belangrijk dat uw aanmelding uiterlijk dinsdag 14 november 2023 binnen is.

Na ontvangst van uw formulier zorgen vrijwilligers ervoor dat het cadeau wordt gekocht. Zij houden daarbij rekening met de wensen en/of hobby van uw kind(eren). Aan de vrijwilliger wordt uitsluitend het verlanglijstje en algemene informatie (leeftijd, geslacht) over uw kind verstrekt, dus geen naam of adres.
Wilt u de datum van 14 november 2023 goed in de gaten houden? Formulieren die na deze datum binnenkomen, kunnen in verband met de vervolgwerkzaamheden niet meer worden afgehandeld.

Gezocht vrijwilligers
Kinderen die te maken hebben met armoede krijgen via deze actie toch een leuk cadeautje met sinterklaas.
Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers. Lijkt het je leuk om een cadeautje te kopen voor een kind in jouw eigen gemeente? Meld je dan snel, maar uiterlijk  14 november 2022 aan. Je krijgt vervolgens het verlanglijstje van een kind, met algemene informatie over hem of haar. De bedoeling is dat je het cadeautje zelf sponsort. Het richtbedrag voor een cadeautje is  €12,50.
Cadeautje gekocht? Lever het in, met de code erop die je gekregen hebt bij de coördinator van de actie. Op 5 december zullen alle cadeautjes bezorgd gaan worden. Locaties waar je het in kan leveren, volgt nog.
Help jij mee, zodat deze kinderen toch een leuk cadeautje krijgen?
Meer informatie of aanmelden via  sinterklaasactie@welzijnstaphorst.nl