Vanmiddag is de 85-jarige Jacob (Jouk) de Boer uit Staphorst benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jan ten Kate speldde hem in het gemeentehuis de versierselen die bij de Koninklijke Onderscheiding horen op.

Jouk de Boer is al tientallen jaren actief als vrijwilliger. Sinds zijn pensionering in 1999 meer dan ooit. Van maaltijden bezorgen, het vervoeren van hulpbehoevenden en het bezoeken van eenzame ouderen tot vrijwilligerswerk bij de fietsclub en optreden als verkeersregelaar bij de Doornveldschool, de wandelclub en tal van andere evenementen in Staphorst. Bij het Huttendorp bijvoorbeeld hielp hij jaarlijks honderden kinderen veilig over de weg, waarna hij ook meedeed aan de bouw van de hutten. In bijgaand persbericht een overzicht van zijn activiteiten.

Vanwege zijn broze gezondheid heeft de uitreiking van de onderscheiding in kleine kring plaatsgevonden en zijn er geen foto’s beschikbaar.