Afgelopen week was een bijzonder moment toen we de kans kregen om twee cheques te overhandigen aan het Epilepsie fonds en de Maag Lever Darm stichting. Elk van deze goede doelen ontving een aanzienlijk bedrag van €1750, wat een totale bijdrage van €3500 betekent.

Het was wederom een ontroerende ervaring om te zien hoeveel mensen genoten van de prachtige wandeling door Staphorst. De route werd zorgvuldig uitgestippeld door de toegewijde vrijwilligers van Stichting Wandel Organisatie Staphorst. De behulpzaamheid en alertheid van de verkeersregelaars zorgden voor een veilige oversteek, ondersteund door de vrijwilligers van het Rode Kruis Staphorst.

De route voerde ons langs diverse pittoreske paadjes en laantjes, naar plekken waar velen nog nooit eerder waren geweest. De eerste stop was bij VV Staphorst, waar de vrijwilligers ons van koffie, thee en heerlijke cake van Bakkerij Ubak voorzagen. Tijdens de verdere wandeling genoten we van het Notaris bosje en de dierenweide Samenzo.

Ons volgende rustpunt was bij De Klokkenstoel. Daar gaf een enthousiaste meneer Huisman ons een boeiende uiteenzetting over het ontstaan van de klokkenstoel. Er stonden bekers frisdrank, gesponsord door Boni supermarkt Staphorst, en heerlijke hapjes klaar, mede mogelijk gemaakt door Cz Rouveen Kaasspecialiteiten en Uw Slager Buitenhuis.

Hilleen Mode diende als start- en eindpunt van onze wandeling. We ontvingen veel complimenten over de prachtige route en de strakke organisatie. Voorafgaand aan het evenement waren er knieperties te koop voor de goede doelen, evenals originele fotokaarten. Hoewel de knieperties nu op zijn, gaat de verkoop van fotokaarten nog steeds door.

Met trots kijken we terug op een geslaagde actie en kijken we uit naar onze volgende wandeling of fietstocht. Dankzij de vele vrijwilligers en sponsoren kunnen we dit soort acties mogelijk maken. Onze dank gaat dan ook uit naar iedereen die heeft bijgedragen. “Koop in de vreemde niet, wat uw eigen dorp u biedt!” Laten we de lokale bedrijven die ons sponsoren ondersteunen – koop lokaal!

Onze sponsoren, waaronder Bakkerij Ubak, Boni supermarkt Staphorst, Uw Slager Buitenhuis, Cz Rouveen Kaasspecialiteiten, VV Staphorst, Stichting Wandel Organisatie Staphorst, Redder Print en Kantoor Service en het Rode Kruis Staphorst verdienen een groot applaus. Een speciaal woord van dank gaat ook uit naar alle vrijwilligers – zonder hen zou er geen organisatie zijn.

We kijken uit naar de volgende editie!