Na het succes van afgelopen jaar organiseert de WTC Staphorst-Rouveen ook dit jaar een fietstocht ‘Rondom Staphorst’. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 24 juni. De fietstocht is bedoeld voor de recreatieve fietsers op een gewone of elektrische fiets – de zogenaamde dikke banden- én voor de wielrenners. 

Voor de dikke banden is er een afwisselende route van 50 kilometer in de gemeente Staphorst uitgezet. De start is tussen 10.00 en 12.00 uur vanaf de sporthal, Hoogeweg 21 te Staphorst. De route is met pijlen aangeven en onderweg kan er genoten worden van de mooie omgeving en de vele nostalgische boerderijen langs ‘de Diek’. Tevens zijn er onderweg enkele pauzelocaties ingericht waar de deelnemers een lunchpakket en drinken aangeboden krijgen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoren. Om tot het juiste aantal lunchpakketten te komen is aanmelden voor de fietstocht vóór donderdag 22 juni gewenst. Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro per deelnemer.

Ook wielrenners kunnen genieten van de prachtige omgeving van Staphorst. Er zijn twee mooie routes uitgezet van 80 en 120 kilometer die bijna volledig door de gemeente Staphorst gaan. De wielrenners kunnen tussen 08.00 en 09.30 uur starten vanaf de eerdergenoemde startlocatie. Onderweg zijn er diverse punten waar eten en drinken wordt aangeboden. Bij de finish wacht er een broodje hamburger! Voorinschrijven kan via www.fietssport.nl maar daginschrijving is ook mogelijk. De inschrijfkosten voor de daginschrijving bedragen €10,-

Meer informatie is te vinden op de website van de WTC Staphorst-Rouveen www.wtcstaphorst-rouveen.nl . De inschrijflinks zijn ook via deze website te benaderen.