Op woensdag 3 mei worden de schapen van buurman Jan weer geschoren worden. Elk jaar is dit een leuke activiteit om te laten zien hoe het scheren gaat en wat er met wol gedaan kan worden. Tussen 11.00 – 15.00 uur kan iedereen komen kijken.
Niet alleen zijn er schapen aanwezig, maar ook de alpaca’s van Alpa Farm Rouveen. Je kunt kennismaken met deze vriendelijke dieren. Op het terrein zijn verschillende dingen te zien en te doen.

Kerkuilen ringen
Om 14.00 uur zal boswachter Jeroen de jonge kerkuilen ringen. Bovenin de Veldschuur zit een nest met 4 jonge kerkuilen. Het is tijd om ze te ringen. Wil je dit zien? Zorg dan dat je 14.00 uur bij de Veldschuur bent.

Expositie ‘de vrijwillige werkers in het groen’
Op donderdagmiddag 4 mei en vrijdagmiddag 5 mei is de Veldschuur geopend van 13.00 – 16.00 uur. De expositie ‘de vrijwillige werkers in het groen’ kan dan bekeken worden.

Weidevogelexcursie
Op zaterdag 6 mei is er een weidevogelexcursie onder leiding van vogelkenner Frits Bouwkamp. Om 9.30 uur is het ontvangst met koffie/thee/koek bij de Veldschuur. Na een korte inleiding gaan we de Olde Maten in. Het is aan te raden om een verrekijker mee te nemen. De excursie duurt tot ca. 12.00/12.30 uur. De kosten zijn €5,– p.p. Voor deze activiteit kun je je aanmelden via de website van de Veldschuur.

Voor meer informatie over de activiteiten kun je kijken op de website van de Veldschuur (www.veldschuur.net)