De dames van Vrouwen van Nu afdeling Staphorst kwamen dinsdagmiddag 18 april bij elkaar om te vieren dat de afdeling 85 jaar bestaat.

Voorzitter mevrouw Uiterwijk opende de middag met de felicitaties en een hartelijk welkom aan de dames. Ook werd de voorzitter van het Provinciaal bestuur welkom geheten. Helaas was de burgemeester verhinderd.

De bond voor plattelandsvrouwen werd opgericht op 21 maart 1938. Het oudste lid mevrouw Middelveld-Eissen (92 jaar) is al 68 jaar lid en heeft thuis een bloemetje gekregen. Na een toost op de jubilerende afdeling kregen de The Neighbour Sisters het woord. Deze twee dames vermaakten iedereen met hun liedjes en verhaaltjes. Tussendoor genoten de dames van koffie/thee en gebak, een hapje en een drankje. De Neighbour Sisters lieten de dames niet altijd op de stoel zitten. Enthousiast werd door iedereen aan de Griekse sirtaki meegedaan.

Als afsluiting zongen de Neighbour Sisters Adieu van André Rieu. Dit werd luidkeels meegezongen. Hierna genoten de dames van een heerlijk buffet.

Voorzitter mevrouw Uiterwijk sloot deze gezellige dag af en wenste iedereen een fijne zomer toe.

Het was een prachtige afsluiting van een mooi jubileumfeest.

Het bestuur Koosje Uiterwijk, Hennie Schuurhuis, Riki Loode en Klaasje van der Sluis. Afwezig Geja de Lange en Marga Voerman.

Foto gemaakt door Rika Dekker