Zing dan mee in het Christelijk Mannenkoor Staphorst

Het was weer als vanouds. Tweemaal een volle kerk tijdens de traditionele kerstconcerten in Rouveen en Nieuwleusen. Het Christelijk Mannenkoor Staphorst, onder leiding van Johan Bredewout, bereidt zich nu voor op verschillende kooractiviteiten rond Koningsdag en Bevrijdingsdag. De nieuwe koorstukken zijn uitgedeeld om ingestudeerd en geoefend te worden. De koorleden roepen zanglustige, maar nog ietwat aarzelende mannen toe: “Kun je zingen? Zing dan mee in het Christelijk Mannenkoor Staphorst. Geniet ervan, ook tijdens de repetitieavonden, als oefening voor en aanloop naar concerten. En laat van tijd tot tijd  – tijdens concerten – je medemensen meegenieten. Dat is dan genieten in het kwadraat.”

’t Is nu een heel geschikt moment om in te stromen en dan in april en mei in vol ornaat, met een geoefende beheersing van je stem één van de vier zangpartijen mee te zingen; stemmen die zich dan laten samenvoegen tot een harmonieuze klank. De zeven nieuwe leden die tijdens de kerstconcerten voor het eerst op de tribune stonden, hebben het ook zo ervaren. heet je welkom op de open repetitieavond, donderdag 12 januari vanaf (iets voor) 20.00 uur in De Levensbron te Rouveen.

Foto’s © Jaco Hoeve 22-12-2022