De Klompenrace giet deur!! We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar de klompen kunnen weer van zolder worden gehaald. De traditie van de nachtelijke atletiekwedstrijd op klompen duurt voort, dit jaar alweer voor de 19keer.

Het was maar een stille, kille bedoening de afgelopen jaren in de donkere dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw. De horeca had het zwaar het uitgaansleven lag op z’n gat. Cafés en restaurants sloten de deuren. En dus ook geen Klompenrace.

Dit jaar gaan we weer op stap: “Rouvene giet uut!!”. Op de klompen, net als vroeger, door het dorp langs ‘historische dorpscafés’ uit lang vervlogen tijden toen er van energiecrisis. Van café Stegeman naar café Kruidhof en via café Klooster naar Jaap ten Hoor en eindigend bij café Korterink.

Dus op woensdagnacht 28 december de kiele en de klompen aan en iedereen ‘de deur uut!’ Klaar voor de start om klokslag 00.00 uur. Dan zal het dorp dan weer luidruchtig worden gewekt door het startschot met de carbidbus en de massaal klepperende klompenlopers.

De Klompenrace is voor alle leeftijden, grote mensen en onderdeurtjes. Er zijn prijzen te behalen voor de snelste deelnemers in verschillende leeftijdsgroepen. Gaat jou dat allemaal veel te snel, wees dan creatief, want er  zijn eveneens prijzen voor de meest originele deelnemers. De deelnemers wordt verzocht om een eigen, creatieve invulling aan het thema te geven.

Iedereen in het bezit van houten schoeisel kan zich vanaf 22.00 uur inschrijven bij café Korterink te Rouveen. Voorafgaand, tijdens en na afloop van de Klompenrace is er feest bij café Korterink met muziek en natuurlijk de nodige versnaperingen om na de inspanning weer op krachten te komen.

Comité Zonuendan bestaat uit een groep dorpsgenoten, die de lokale plattelandscultuur wil promoten en cultureel erfgoed wil behouden. Meer informatie over de Klompenrace en andere activiteiten van Comité Zonuendan kunt u vinden op www.zonuendan.com .