Inwoners van de gemeente Staphorst kunnen weer een mantelzorgcompliment aanvragen. Zo’n compliment is een geldbedrag dat iemand kan aanvragen als dank voor de verzorging van naasten uit zijn of haar omgeving. Ontvangt een inwoner voor langere tijd zorg van bijvoorbeeld een familielid, een buur, een vriend of vriendin, dan kan hij of zij een zogeheten mantelzorgcompliment voor hem of haar aanvragen. Dat geldt ook voor jongeren. Per zorgvrager gaat het om een bedrag van €100,-. Aanvragen kan tot maandag 25 oktober via www.staphorst.nl/mantelzorgcompliment.

Als blijk van waardering

Wethouder Alwin Mussche: “Als gemeente hebben we veel waardering voor de inzet van mantelzorgers. Goed voor elkaar zorgen zien we vaak als onze verantwoordelijkheid, maar het is niet vanzelfsprekend. Met het mantelzorgcompliment uiten we onze waardering voor iemands inzet. Samen zorgen we voor een goed sociaal klimaat in de gemeente Staphorst.”

Steunpunt Mantelzorg van Carinova

Steunpunt Mantelzorg van Carinova beoordeelt de aanvragen. Zorgvragers die staan ingeschreven bij Carinova Mantelzorgondersteuning ontvangen aan het eind van deze week een brief met het aanvraagformulier voor het mantelzorgcompliment. Het compliment wordt in de maand november uitgekeerd, de maand waarin de Dag van de Mantelzorg valt.