Op D.V. vrijdagavond 24 september houdt SGPJ Staphorst een avond over kostwinnerschap. Jan Schippers, directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de SGP, en ds. M. van Reenen uit Oldebroek zullen beide hun visie delen op dit thema. Vanaf 19.45u is iedereen van harte welkom in het SJOS-gebouw in Staphorst. 

Tijdens deze avond zal het woord kostwinnerschap centraal staan. Dit houdt in dat er binnen een gezin iemand is die het grootste deel van het inkomen verdient. Tot en met de eerste helft van de vorige eeuw was dit de standaard en werd het zelfs maatschappelijk en politiek aangemoedigd. Tegenwoordig is dit heel anders, met name door vrouwenemancipatie is er in veel meer gezinnen sprake van tweeverdieners. Daarnaast worden eenverdieners zelfs fiscaal benadeelt doordat zij meer belasting betalen dan tweeverdieners. Tijdens de avond zal Jan Schippers bovenstaande ontwikkelingen verder toelichten, daarnaast zal hij met ons in gesprek gaan over de huidige wetgeving rondom dit thema. 

Ook in de Bijbel worden lessen meegegeven rondom gezin en de roeping van ouders. Daarmee kunnen we niet zeggen dat het kostwinnerschap een bijbels gezinsmodel is. Wel wordt veel aandacht gegeven aan thema’s die hier dichtbij liggen, deze hoopt ds. M. Van Reenen uit Oldebroek met ons te delen. 

Kortom, een avond waarbij we aan de ene kant naar historische en politieke ontwikkelingen rondom dit thema zullen kijken. En aan de andere kant wat de Bijbel ons hier zoal over te zeggen heeft. Samen met jou gaan wij graag het gesprek aan op 24 september. Inloop is mogelijk vanaf 19:45u aan de Ebbinge Wubbenlaan 57 in Staphorst. Na afloop hopen we af te sluiten met een gezellige borrel, ben jij er bij?