Is orgelmuziek saai? Iets van vroeger en alleen voor ouderen? Zes jonge organisten uit Staphorst e.o. bewijzen op zaterdagavond 21 augustus het tegendeel! Samen verzorgen zij in de Bovenkerk van Kampen een toegankelijk orgelconcert, waarmee zij laten horen hoeveel het orgel ook de jongere generatie nog steeds te zeggen heeft.

Het spelen op zo’n majestueus instrument als het Kamper Hinsz-orgel is bijzonder en stimulerend. Het is dan ook geweldig dat de manager van het Kerkelijk Bureau de jongeren deze gelegenheid biedt! Het maakt de drempel tot zo’n indrukwekkend instrument lager en het is voor de orgelliefhebbers een stimulans om vooral door te gaan met wat ze doen: mooie orgelmuziek instuderen en ten gehore brengen!

Aan deze avond werken mee: Hermen van Arnhem(17), Rhodé de Boer(18), Herman Coster(24), Annemijn van de Horst(19), Christian Mussche(24) en Lawrence Talen (19). De jongeren hebben in verschillende mate ervaring met het spelen op grote kerkorgels. Enkele van hen zijn begeleider tijdens erediensten in hun kerkelijke gemeente, anderen spelen uitsluitend in huiselijke kring of hebben beperkte ervaring met het spelen voor publiek. Op deze avond doen die verschillen er echter niet toe. Ze beleven alle zes veel plezier aan het orgelspelen en dat willen ze graag delen met het publiek. Als amateurs willen ze graag ambassadeurs van het orgel zijn en bijdragen aan een positief imago van het orgel. 

De jonge organisten hebben samen een breed scala aan orgelrepertoire in huis. Ze laten liedbewerkingen van o.a. Harm Hoeve, Feike Asma en Willem Hendrik Zwart horen, maar ook werken van Cornelis Johan Bute, Johann Sebastian Bach en Alexandre Pierre François Boëly.

De entreeprijzen bedragen voor beide series € 12,50 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis. De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur. 

Aanmelden via www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl 

Hartelijk welkom!