Na vier wedstrijden op Duitse bodem, is het nu weer tijd voor een aantal races op het thuiscircuit in Assen voor het Winteb TKRP Elcee Racing team. Dit weekend staat Nieman aan de start bij de IDC 3-daagse voor de zesde en zevende ronde van het Dutch Superbike. 
 
In het weekend van 2 t/m 4 juli was het Winteb TKRP Elcee Racing team aanwezig op de Nürburgring in Duitsland. Dit was voor Nieman nog onbekend terrein, maar in korte tijd heeft hij met zijn Yamaha R1M kennis gemaakt met het circuit. Er werden twee races verreden en hier moest Nieman genoegen nemen met een zesde en vierde plaats. Dit weekend in Assen is de 23-jarige Staphorster weer gebrand om veel punten te scoren. Op dit moment staat Frank op een derde plaats in het kampioenschap met 10 punten achterstand op de nummer twee. 
 
De IDC 3-daagse bestaat uit dubbele races. Zowel op zaterdag, als op zondag wordt er een race verreden. Op vrijdag staan de vrije trainingen en kwalificaties gepland. Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het weekend. 
 
Frank: “We hebben een aantal races op de Duitse circuits achter de rug. Ik ben benieuwd of we deze ervaring weer kunnen gebruiken op het TT circuit. Ik ben erop gebrand om weer hard te werken en stappen te maken samen met het team. Laten we er een mooi weekend van maken. Let’s go!” 
 
Tijdschema Dutch Superbike
Vrijdag 16 juli
Q1: 15.25 uur
Q2: 18.10 uur
 
Zaterdag 17 juli
Race 1: 16.10 uur
 
Zondag 18 juli
Race 2: 17.54 uur
 
We zijn blij om mede te delen dat sponsoren en supporters weer welkom zijn op het TT Circuit Assen. Op vertoon van een negatief testbewijs (zie hiervoor http://www.testenvoortoegang.org) of een vaccinatiebewijs mag men weer bij de wedstrijden komen kijken. Tot nu toe lijken de weersvoorspellingen goed, dus we kijken uit naar een zonnig weekend met onze sponsoren en supporters! Het Winteb TKRP Elcee Racing team is te vinden bij pitbox 14.

Foto: JTS Fotografie / Jan Timmerman