Een leven lang graven, schuieren, braken, behangen en tussendoor: bestuiven. Véél bestuiven. Wilde bijen spelen een heel belangrijke rol in de bestuiving van onze landbouw- en fruitgewassen. Toch zijn het onbekende, onbeminde beestjes. Hoogste tijd dus voor een ode aan de wilde bij!

‘Nederland Zoemt – een wilde bijen expositie’ is vanaf juli te zien bij de Veldschuur in Rouveen. In de expositie leer je alles over het leven van de bij en dus ook dat het niet goed met ze gaat. Nederland biedt ze onvoldoende leefgebied, woonruimte en voedsel. Daarom besteedt de expositie ook aandacht aan oplossingen: Wat kan jij doen om de bijen te helpen?

De feestelijke aftrap zal plaatsvinden op 10 juli. Op deze dag bent u tussen 11:00 en 15:00 uur van harte welkom om alles te leren over de bij en andere wilde bestuivers. Imkerij de Veld-bij en Imkerij Erkens zijn te gast en er zijn honing en bijenwaskaarsjes te koop. 

Er wordt rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen en het programma is (grotendeels) buiten. Houdt 1,5 meter afstand!