Nadat er vanwege corona een jaar lang geen toertochten gereden konden worden, mogen nu de oude brommers en solexen op zaterdag 19 juni weer los in Staphorst.
De 28e editie van de jaarlijkse oldtimerrit in en om Staphorst zal ook dit jaar weer vele enthousiastelingen naar de kop van Overijssel trekken. De route is ruim 80 kilometer lang en zal onder andere door de Wieden en de Weerribben leiden. Vertrekplaats is als vanouds café/zaal Kisteman, Oude Rijksweg 141 te Staphorst. De thans geldende Corona maatregelen zullen hier van kracht zijn dus houd 1,5m afstand en bij het betreden van het café dient een mondkapje te worden gedragen. Desondanks zijn de liefhebbers van deze oude glorie van harte welkom om te komen kijken. De deelnemers stellen hun exemplaar van tevoren in een defilie op zodat eenieder de ijzeren rossen goed kan bekijken.

Voor elke deelnemer is er een herrinneringsvaantje welke gesponsord worden door Meesters Tweewielers uit Staphorst. De deelname is gratis, maar opgeven is verplicht. Dit kan ter plaatse gedaan worden. De eerste deelnemers vertrekken om 12.30 uur. Dit zijn de solexen. De resterende brommers volgen daarna om 12.45 uur.