Het jaar 2020 is voor veel mensen een jaar geweest dat ze snel weer willen vergeten. Het jaar 2021 is met een frisse en positieve blik gestart en met de komst van het vaccin lijken we het normale leven weer een beetje terug te gaan krijgen! Dit is echter een mooi vooruitzicht voor waarschijnlijk de tweede helft van het jaar. Zoals de verwachting nu is, zullen we in ieder geval de eerste maanden van het jaar nog aan ons huis gekluisterd zitten. Om deze tijd wat dragelijker en leuker te maken, is het verstandig om naar nieuwe hobby’s te zoeken die je zonder moeite binnenshuis kunt uitvoeren! Een van de meest toegankelijke hobby’s die je jezelf kunt aanleren is koken. Iedereen kan wel een beetje koken, maar vaak zijn de gerechten toch nog behoorlijk beperkt en daardoor vallen mensen al snel in hetzelfde eetpatroon. Je hebt nu nog enkele maanden extra tijd om enkele volledig nieuwe keukens aan te leren, om zo de rest van je leven gevarieerder te kunnen eten!

Waarom koken uit diverse keukens?

De vraag “Waarom koken uit diverse keukens” kan heel gemakkelijk beantwoord worden. Gevarieerd eten is goed voor de mens en zorgt voor een betere algehele gezondheid en weerstand. Door bijvoorbeeld op maandag Italiaans te eten, op de dinsdag te koken aan de hand van Surinaamse recepten en op de woensdag een Hollandse pot op tafel te zetten, krijg je van alle keukens de verschillende goede dingen mee. Het is hierin dan uiteraard wel aan te raden om jezelf specifiek te verdiepen in de gezondere gerechten uit de diverse keukens. Als je uit alle keukens je jezelf de minst gezonde gerechten aanleert, dan schiet je er natuurlijk niets mee op! Het koken uit verschillende keukens kan dus een verbetering zijn voor je gezondheid, mits je dit op de juiste manier doet.

Gezonde producten

De belangrijkste verandering die je moet doorvoeren om gezonder te gaan eten is het gebruik van gezondere producten. Door bijvoorbeeld alleen al te bakken in gezondere olie dan je voorheen deed, zet je al snel een gezondere maaltijd op tafel. Daarnaast heeft het gebruik van gezondere kruiden een enorme invloed op de gezondheid van het gerecht. Het grootste nadeel van deze twee voorbeelden is het feit dat de gezondere varianten van de producten vaak duurder zijn dan de minder gezonde varianten. Je kunt deze prijsverhoging in je dagelijkse boodschappen voorkomen door bijvoorbeeld te gaan koken met andere producten dan je voorheen deed. De producten op zichzelf hoeven namelijk niet per se duurder te zijn dan de producten die je momenteel gebruikt. Bekijk bijvoorbeeld eens enkele van de Surinaamse producten die in de supermarkt liggen. Met deze producten zet je gemakkelijk Surinaamse gerechten uit de Surinaamse keuken op tafel die ook nog eens hartstikke gezond zijn. Het voordeel van het Surinaamse eten is dat het voedsel is dat mensen momenteel nog vrij weinig eten. Hierdoor leer je bijna enkel nieuwe gerechten!