De aanleg van het glasvezelnetwerk in IJhorst, Rouveen, Nijeveen’, s Heerenbroek, Grafhorst en Wilsum is in volle gang. De woningschouw is klaar in het hele gebied en inmiddels zijn er al heel wat kilometers gegraven. Het gaat voorspoedig. Tot aan de kerstvakantie wordt er nog hard doorgewerkt. Daarna geniet ook aannemer BAM van een welverdiende vakantie.

Graafwerkzaamheden

In IJhorst, Rouveen en Nijeveen zijn de civiele werkzaamheden afgerond. In de kernen ’s Heerenbroek, Grafhorst is de aannemer half november gestart met graven. In ‘s Heerenbroek en Grafhorst is dit jaar 75% van de graafwerkzaamheden gereed. De rest van de graafwerkzaamheden is begin volgend jaar klaar. Als de graafploegen klaar zijn in ’s Heerenbroek, starten ze in Wilsum. Dit zal begin volgend jaar zijn. Zoals gepland worden alle civiele werkzaamheden dan ook begin volgend jaar afgerond.
Bekijk hier de planning.


Huisaansluitingen

Na de civiele werkzaamheden worden de huisaansluitingen gemaakt. Alleen de adressen die een abonnement hebben afgesloten worden voorzien van een huisaansluiting. Het aansluiten gebeurt per deelgebied. IJhorst is als eerste aan de beurt. Daar start de aannemer in week 2 2021 met het maken van de eerste huisaansluitingen. Daarna volgen in de geplande volgorde de overige dorpen: 
Bekijk hier de planning.


Gebruikmaken van je verbinding

Zodra de glasvezelaansluiting in jouw woning is geïnstalleerd, krijgt de door jou gekozen dienstaanbieder een seintje van ons en kunnen zij het installatiepakket opsturen. Een installateur of jijzelf installeert de apparatuur voor televisie, internet en/of telefonie. Hierna activeert de dienstaanbieder je abonnement zodat je gebruik kunt maken van diensten via het razendsnelle glasvezelnetwerk van DELTA Fiber Netwerk. 
Lees meer

Op het bovenstaande plaatje zie je de zes deelgebieden waar een verdeelpunt wordt geplaatst, hiervan zijn er nu twee geplaatst in IJhorst (YHORST-01) en Rouveen (RVN-01). 

GlasvezelverdeelpuntenDe verdeelkasten in IJhorst en Rouveen zijn half november geplaatst. In totaal worden er in de kernen van Kop van Overijssel 6 PoP’s geplaatst, waarop in totaal meer dan 2.000 adressen worden aangesloten.

De verdeelkasten in Nijeveen en ’s Heerenbroek worden 15 december geplaatst. De plaatsing van de laatste twee verdeelkasten, in Wilsum en Grafhorst, staat voor volgend jaar gepland. Wilsum wordt begin volgend jaar geplaatst en de verdeelkast in Grafhorst wordt naar verwachting in april geplaatst.
Benieuwd hoe wij glasvezel aanleggen?
 Er komt heel wat kijken bij de aanleg van glasvezel. Stap voor stap sluiten wij woningen en bedrijven aan op glasvezel, vanaf het centrale verdeelpunt, tot aan jouw woning. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en wat je kunt verwachten? In deze video leggen we het uit.
Bekijk video
Waar kun je terecht met vragen?
 Heb je een vraag of klacht over de aanleg, dan kun je op werkdagen tussen 08.30-12.30 uur en 13.00-16.00 uur terecht bij de klantenservice van BAM Infra Telecom, 085 047 90 62 of glasvezel@bam.com.

Let op: tijdens de kerstvakantie hebben zij een aangepaste bereikbaarheid! 

Voor vragen over het abonnement kun je terecht bij je gekozen dienstaanbieder. Ook kun je contact met hen opnemen als je wijzigingen wilt aanbrengen in je gekozen pakket.

Voor andere vragen en klachten kan contact worden opgenomen met de klantenservice van RENDO Buitenaf. Zij zijn bereikbaar op 0522 – 768 111, op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Of per mail info.glasvezel@rendo.nl. Je kunt ook direct je vraag stellen via de live chat op de website.

LET OP: Tijdens de kerstvakantie zijn zij bereikbaar zoals altijd, met uitzondering van 24 en 31 december. Dan is de klantenservice van RENDO tot 15.00 uur bereikbaar. 
Op de hoogte blijven?Met deze nieuwsbrief informeren we geïnteresseerden ongeveer een keer in de 2 maanden over de aanleg van het glasvezelnetwerk in IJhorst, Rouveen, Nijeveen, 
‘s Heerenbroek, Grafhorst en Wilsum.

Op www.glasvezelbuitenaf.nl kun je op ieder gewenst moment via de postcodecheck de status van de aanleg van glasvezel voor een specifieke woning bekijken. 
Let op: De datum die je hier ziet is een indicatie.
Doe de postcodecheck