Het was op zaterdagmorgen in Rouveen in zowel letterlijke als figuurlijke zin “snert”-weer in Rouveen. 

“Figuurlijk” in de zin van een trieste bewolkte morgen met zo af en toe wat miezerige neerslag, “letterlijk” omdat de voetbalvereniging SC Rouveen voor de pupillen een “snert”-eindejaarstoernooi hadden georganiseerd. 

Een toernooi waarbij in drie leeftijdsgroepen een toernooi werd afgewerkt, waarbij per leeftijdsgroep de individuele deelnemers streden om de eer en prijzen. Na afloop hiervan stond voor een ieder een kop heerlijke snert te wachten, waar menig pupil dankbaar gebruik van maakte. Uiteraard jammer was het dat dit (vanwege de coronamaatregelen) niet onder toeziend oog van ouders en/of grootouders kon plaatsvinden. 

De organisatie van dit toernooi was in handen van Frank Wolters en Matthias Mijnheer, die er samen met een aantal jeugdtrainers voor hebben gezorgd dat de pupillen en mooie zaterdagmorgen hebben beleefd.