De zussen Karla Veerman en Anneke Smit gaan zaterdag 12 december as. wandelen voor het goede doel; de ”Matchis Winter Wandeling”.

Stichting Matchis is het Nederlandse Centrum voor Stamceldonoren. 

In 2012 werd er bij onze moeder acute leukemie vastgesteld. Stamceltransplantatie was ook voor haar nodig voor een eventuele kans op genezing. Aangezien er binnen de familie geen geschikte match werd gevonden, moest er worden gezocht naar een onverwante donor in het wereldwijde bestand van stamceldonoren. Via deze weg werd er gelukkig wel een geschikte match voor haar gevonden! We mochten na de transplantatie nog bijna 3 jaar met elkaar doorbrengen en mooie herinneringen maken. Inmiddels is het nu 5 jaar geleden dat we helaas afscheid van haar hebben moeten nemen…

12 december as. wandelen wij een route van ongeveer 10 km in het mooie Reestdal. Middels deze (landelijke) actie proberen wij Matchis bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen.

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Zo’n stamceltransplantatie vraagt om een perfect passende donor en voor die perfecte match zijn er heel veel geregistreerde donoren nodig. Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen.

Om voor alle patiënten een geschikte donor te kunnen vinden, is het dus belangrijk dat er heel veel donoren geregistreerd staan. Uit onderzoek blijkt dat de kans op genezing voor de patiënt het grootst is, als de stamcellen van een jonge donor komen.

Je kunt je kosteloos registreren als stamceldonor als je 18 tot en met 35 jaar bent. In de leeftijdscategorie 36 tot en met 55 jaar wordt een eenmalige eigen bijdrage van 35 euro gevraagd voor de registratie.

  • Mocht je stamceldonor willen worden of meer willen weten over stamceldonatie kijk dan op de site van www.matchis.nl

Je kunt onze actie steunen door een bedrag te doneren via onderstaande link of door de QR code te scannen:

www.sterkvoormatchis.nl/team/zussen-op-stap-voor-matchis

De opbrengst komt ten goede aan stichting Matchis, om nieuwe stamceldonoren te werven, typeren en te registreren. Deel je gezondheid, wordt stamceldonor