De collecte van Alzheimer Nederland heeft in gemeente Staphorst in de week van 1 t/m 7 november € 2077,68 opgebracht. Rouveen € 148,02. Staphorst Noord, incl. Oude Rijksweg en Gemeenteweg € 951,21. Staphorst Zuid € 842,45. Punthorst € 136,00. Ook is er dit jaar via de QR code en online collectebussen gedoneerd. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten.

Volgend jaar ook meehelpen?

Wilt u in 2021 ook uw steentje bijdragen door mee te helpen als collectant? Alzheimer Nederland is hier blij mee. U kunt zich voor Staphorst, Rouveen, Punthorst en IJhorst opgeven via

 www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij: Anneke Kuiers, anneke2462@hotmail.com

Voor een toekomst zonder dementie

Aandacht voor dementie is noodzakelijk, want 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Op dit moment leven ruim 280.000 mensen in Nederland met deze ziekte. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie explosief stijgt naar ruim een half miljoen (!) in 2040. Daar moet iets aan gedaan worden. Met meer onderzoek komen we dichter bij een toekomst zonder dementie voor onze kinderen én kleinkinderen. 

Opbrengst

De collecteweek draagt hier in belangrijke mate aan bij. Alzheimer Nederland bedankt iedereen in de gemeente Staphorst die hieraan heeft meegeholpen.

Doneren nog steeds mogelijk

Collectant gemist, maar nog wel willen bijdragen? Ga naar www.onlinevooralzheimer.nl en doneer in de bus van Alzheimer Nederland.