Er zijn tegenwoordig ontzettend veel producten die je kunt gebruiken voor het schoonmaken. Allerlei verschillende divers bieden middelen aan voor het reinigen van wat dan ook. Toch hoef je niet beslist deze dure flesjes aan te schaffen. Met alledaagse middelen die zo goed als iedereen in huis zal hebben kun je namelijk ook bijvoorbeeld een oven schoonmaken. Je zou dus in principe ervoor kunnen kiezen om specifieke schoonmaakmiddelen te kopen en te gebruiken, maar de onderstaande producten zou je ook zeker eens uit kunnen proberen.

Azijn

Met azijn is het onder meer mogelijk om roest te laten verdwijnen. Roest verwijderen doe je met behulp van witte azijn. Is het een klein object waar roest op zit? Plaats dit dan in een bakje wat je gevuld hebt met witte azijn. Je zult zien dat de roestvlekken langzaamaan verdwijnen. Als het gaat om een groter product dan kun je een grote doek natmaken met de witte azijn. Vervolgens kun je de doek om het voorwerp wikkelen zodat de azijn een tijdje in kan trekken. Met een prop van aluminiumfolie kun je vervoglens de roest wegvegen. Daarnaast kun je met azijn ook een aangebrande pan schoonmaken. Hiervoor gebruik je juist schoonmaakazijn. Dit doe je door koud water in de pan te schenken waar je een laagje schoonmaakazijn aan toevoegt. Laat dit een paar minuten inwerken, waarna je met een afwasborstel de aangekoekte etensresten van de pan kunt schrobben.

Ammoniak

Ook kun je ervoor kiezen om ammoniak te gebruiken voor het schoonmaken. Hiermee kun je onder meer een oven ontvetten. Je kunt een beetje ammoniak in een schaaltje doen. Zet dit vervolgens een hele nacht in de oven, die je niet hebt ingeschakeld. Als je wakker wordt dan kun je de ovendeur open doen zodat de oven kan luchten, wat je eigenlijk met de hele keuken moet doen. Spoel daarna de oven af. Je zult zien dat het vuil zo goed als direct verdwijnt. Het luchten is hierbij echt van belang. Bij het werken met ammoniak komen namelijk chemische dampen vrij. Deze zijn zowel voor de mensen als voor de dieren schadelijk. Je moet dus zeker oppassen als je gaat schoonmaken met ammoniak. Better safe than sorry!

Zuiveringszout

Zuiveringszout, ook wel baking soda genoemd, staat niet voor niets bekend als een wondermiddel. Zo kan het ook gebruikt worden voor het schoonmaken van de binnenkant van je koelkast. Je moet zuiveringszout hiervoor oplossen in een beetje water. Vervolgens kun je hiermee de koelkast schoonmaken. Gebruik vervolgens een goede microvezeldoek voor het droogmaken van de koelkast. Daarnaast kan baking soda ook ingezet worden voor het reinigen van je tandenborstel. Dit doe je door twee eetlepels zuiveringszout te mengen in een half kopje water. Laat de tandenborstel een nacht staan in dit mengsel waarna ja het vervolgens af kunt spoelen. Het schoonmaken van de badkamer kan ook gedaan worden met behulp van baking soda. Dit komt doordat zuiveringszout een schuureffect heeft. Dit is ideaal voor onder meer de tegels, het bad en de wastafel.